SIVIĆ: Ovi momci su velika budućnost srpskog fudbala!

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je da je njegova ekipa ostvarila veliki uspeh plasmanom na Evropsko prvenstvo prvenstveno zbog mnogih problema koji su je pratili tokom kvalifikacija, a svoje igrače nazvao je „rodjenim šampionima“.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se sinoć na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2017. godine pošto je u baražu ukupnim rezultatom od 2:1 pobedila Norvešku. Prošlog petka Srbija je u Beogradu pobedila sa 2:0, a sinoć je u Dramenu izgubila sa 0:1.

„Uspeh je veći ako se zna da smo se tokom celih kvalifikacija borili sa sobom, problemom koji nas je stalno pratio. Mnogo igrača nije igralo u klubovima, nisu imali kontinuitet. Sve to smo morali da anuliramo u dresu reprezentacije, da budemo pravi kada je najvažnije. Momci su dali 100 odsto, jednostavno to im je u krvi. Oni su velika budućnost našeg fudbala“, rekao je Sivić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Sivić je dodao da se posle osvajanja svetskog i evropskog prvenstva od ekipe očekivao kontinuitet i da je teret bio veći, pošto je ekipa učestvovala na prošlom Evropskom prvenstvu u Češkoj.

Govoreći o jučerašnjoj utakmici, Sivić je rekao da se plasman na Evropsko prvenstvo nijednog trenutka nije dovodio u pitanje i da je njegova ekipa izbacila dobar sastav, koji je dao sedam, osam igrača za A reprezentaciju Norveške.

„Od starta smo bili bolji rival, stvarali prilike, kontrolisali igru. Nismo dali gol iz situacija kada je lopta već bila vidjena u mreži, ali priveli smo meč kraju i bili sigurni u prolaz. Taktički je sve delovalo dobro, videlo se samopouzdanje u ekipi, jak karakter. Sve ono što čini pobednike, a to ovi momci jesu. Rodjeni šampioni“, naveo je Sivić.

Žreb grupa za Evropsko prvenstvo održaće se 1. decembra u Krakovu.

Beta