ĐOKOVIĆ: Osećam se odlično, želim sezonu da završim u dobrom stilu!

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da fizički i mentalno spreman ulazi na Završni turnir u Londonu.

Novak je poručio da godinu želi da završi u velikom stilu i povratkom na prvo mesto.

„Postoje periodi u karijeri kada rezultati nisu onakvi kakve priželjkujete. Mislim da je to prilika da postaneš jači, da sedneš i udahneš duboko… Kada se ne osećaš komforno i samouvereno, onda moraš da učiš o sebi. Nekoliko puta sam to uradio i imam veru u sebe da mogu da se vratim“, rekao je Đoković za londonski Ivning Standard.

Đoković je dodao da je naučio životnu lekciju i da je svestan šta mu je potrebno da se poboljša, ali i vrati na teniski vrh.

„Znam šta sam uradio u prethodnih 10 godina i nikako ne mislim da sam blizu kraja. I dalje uživam u tenisu i želim da se takmičim na vrhunskom nivou, to je moja ljubav. Dok držim reket imam želju da budem najbolji i osećam da sam mentalno spreman“, rekao je Đoković.

On je ponovio da je Endi Mari zaslužio da bude svetski broj jedan zbog odlične forme u kojoj se nalazi.

„Mora da mu se oda priznanje za sve što je napravio, njegov niz je neverovatan. Nije sve u mojim rukama i videćemo kako će se stvari odvijati. Ipak, počastvovan sam i privilegovan zbog karijere koju imam“, poručio je Novak.

Srpski igrač, koji bi u slučaju petog uzastopnog trijumfa u Londonu smenio Endija Marija na prvoj poziciji, ističe da je maksimalno spreman i fokusan pred Masters u Londonu.

„Osećam se odlično i radujem se turniru. U Londonu će učestvovati najboljih osam igrača i to mi je poslednja šansa da godinu okončam u stilu“, završio je Đoković.

Masters u Londonu igra se od 13. do 20. novembra, Đoković se nalazi u grupi sa Gaelom Monfisom, Milošem Raonićem i Dominikom Timom, dok su u drugoj Endi Mari, Stan Vavrinka, Kei Nišikori i Marin Čilić.

Prvi meč igra u nedelju protiv Tima, od 15 časova po našem vremena.

Tanjug