RADONJIĆ: Veoma važna pobeda za nas pred težak ritam koji nam sledi

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras da je njegova ekipa ostvarila veoma važnu pobedu protiv Partizana i dodao da je pred crveno-belima nova serija teških utakmica.

– Čestitke igračima na novim bodovima. Gradili smo utakmicu, iako su oni uspevali u startu da drže kontrolu rezultata, imali su dobar napad, ali mi smo gradili igru i rezultat sve vreme. Ono čime ne bih mogao da budem zadovoljan je poslednjom četvrtinom, dozvolili smo sebi luksuz da nam se približe, ali smo na kraju uspeli da iznesemo i dođemo do prve pobede protiv Partizana, veoma važne za nas – rekao je Radonjić.

Zvezda je u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pobedila Partizan sa 83:72 u osmom kolu Jadranske lige i tako zadržala maksimalan učinak u regionalnom takmičenju.

– Ovo je važna pobeda za nas, ne samo zato što je derbi i zato što znači svakom navijaču, važne zbog činjenice da nam sledi jako težak ritam o kom ćete tek imati priliku da slušate. Već sam dosta pričao o tome, ali ćemo tek videti kakav će uticaj imati na našu igru, a ja sam nadam da ćemo uspeti da prevaziđemo sve na zadovoljavajući način. Juče sam gledao raspored i nisam siguran da ćemo sve stići da odigramo, a moramo.

On je dodao da je zadovoljan što je dvorana „Aleksandar Nikolić“ bila ispunjena gotovo do poslednje mesta.

– Veoma sam zadovoljan kada sam ušao u salu i video da je ambijent dobar, osetilo se da je pozitivan impuls tu. Jako je bitno da kada igramo protiv Partizana da smo svi zajedno tu i da budemo dobri“, kazao je Radonjić.

Trener je kazao da se novi plejmejker Nejt Volters polako uklapa, ali da nije u pitanju broj provedenih dana u timu, nego broj treninga. Radonjić je kazao da se ekipa i dalje trudi da pronađe „optimalno rešenje“ na mestu centra, ali je naglasio da je „u ovoj Zvezdi“ bitan tim.

Beta