ENGLESKI LIGA KUP: Dva gola Mitrovića, asistencija Grujića u pobedi Liverpula (VIDEO)

Odigrano je pet mečeva četvrtog kola engleskog Liga kupa.

U derbi meču Liverpul je sa 2:1 savladao ekipu Totenhema. Oba tima su igrala u šarenolikim i veoma izmenjenim sastavima, pa se od starta u prvoj postavi kluba sa Enfilda našao i Marko Grujić. Ta odluka Jirgena Klopa isplatila se već u 9. minutu kada je srpski fudbaler asistirao Staridžu za vodeći gol domaćina. Isti igrač je pogodio i u 64. minutu za prednost Liverpula od 2:0. Konačnih 2:1 postavio je Vinsent Jansen sa bele tačke u 76. minutu. Grujić je u 84. dobio žuti karton, a nekoliko minuta kasnije ga je zamenio Emre Čan.

Još jedan srpski fudbaler imao je uspešno veče u kupu. Aleksandar Mitrović je postigao dva gola u pobedi Njukasla nad Prestonom od čak 6:0. Upravo je Mitar doneo ekipi Rafe Beniteza prednost u 19. minutu.Šest minuta kasniije Braun je dobio direktan crveni karton, pa je Preston do kraja meča igrao sa igračem manje. Do kraja poluvremana Njukasl je preko Dijamea poveo sa 2:o. Riči je početkom drugog dela povisio na 3:0 sa bele tačke, a samo tri minuta kasnije u 56. Mitrović je pogodio i svoj drugi gol na utakmici. Dijame i Perez su do isteka 90. minuta postigli još dva gola, pa je Preston otišao kući sa šest golova u svojoj mreži.

Arsenal je na svom terenu rutinski savladao Reding sa 2:0. Oba gola postigao je Okslejd Čembrlejn, a dao je po jedan u svakom poluvremenu. Venger se odlučio za izmenjen sastav, pa može da bude veoma zadovoljan laganim prolazom njegovog tima u narednu fazu.

Još jedan Premijerligaš je bio uspešan. Hal je pobedio Bristol sa 2:1 u gostima. Megvajr i Doson su u 43. i 46. minutu doneli prednost Halu od 2:1. Počasni pogodak za Birstol postigao je Tomlin u trećem minutu nadoknade.

Lids i Norič su odigrali 1:1 i ta utakmica je jedina otišla u produžetke.