APEL SA MALOG KALEMEGDANA: Zvezda moli navijače da ne idu u Istanbul

Košarkaški klub Crvena zvezda apelovao je danas na svoje navijače da ne putuju u Istanbul na utakmicu sa Galatasarajem, zbog svih dogadjaja u prošlosti i ubistva Marka Ivkovića.

Košarkaši Zvezde putuju u četvrtak ujutro u Istanbul, gde će u petak od 19 časova igrati protiv Galatasaraja, utakmicu drugog kola Evrolige.

„Zbog svega što se dogadjalo u bliskoj prošlosti, napada na naše pristalice u Istanbulu i na prvom mestu tragičnog ubistva našeg navijača Marka Ivkovića, Crvena zvezda obaveštava svoje simpatizere da i ovoga puta ne organizuje put u Istanbul na utakmicu, kao i da nema ni jednu kartu za duel u ‘Abdi Ipekči’ areni. Takodje, klub ne može bezbednosno da pokrije ovaj meč, dolazak svojih navijača i njihov boravak u Istanbulu“, navodi se u saopštenju na sajtu Zvezde.

Navijač Zvezde Marko Ivković ubijen je krajem novembra 2014. godine u tuči navijača beogradskog i turskog kluba pre utakmice u Istanbulu.

„U vreme velikih tenzija, nakon ranijih dešavanja u Istanbulu prilikom dolaska košarkaša Crvene zvezde, ali i konstantnih provokacija pojedinaca posle ubistva Marka Ivkovića, koji se deklarišu kao navijači tog turskog kluba, apelujemo na sve koji su imali nameru da putuju u Tursku, da to ne čine. I ovoga puta spremni smo na odsustvo naših navijača znajući da se nikome kome je crveno-bela boja pri srcu, neće dogoditi nešto loše“, piše u saopštenju.

Ekipa Zvezde će u Istanbulu trenirati u četvrtak u vreme utakmice, a povratak za Beograd planiran je za subotu u ranim jutarnjim časovima.

Beta