SIVIĆ: Hoćemo da se osvetimo Sloveniji za poraz koji nam je nanela

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije sutra zatvara kvalifikacije u grupi za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj, rival je Slovenija u Gornjem Milanovcu (17 sati), a izabranicima selektora Tomislava Sivića dovoljan je i bod kako bi izborili baraž.

„Slovenija je pre nekoliko dana poražena u Litvaniji, ali radi se o dobroj reprezentaciji od koje smo doživeli jedini poraz u ovim kvalifikacijama. I upravo taj detalj nam predstavlja veliki motiv, jer želimo da pokažemo kako je to bio samo jedan loš dan. Hoćemo pobedu i verujem da ćemo u tome uspeti, a onda ostaje da sačekamo žreb za baraž i ime poslednjeg rivala na putu do Evropskog prvenstva“, izjavio je Sivić.

U odnosu na prethodni duel sa Irskom, kada su srpski fudbaleri posle preokreta slavili 3:1, selektor sada može da računa na Sergeja Milinkovića-Savića, kome je istekla suspenziju i Nemanju Antonova, koji je ozdravio.

„Ovaj put zbog kartona, nećemo moći da računamo jedino na Darka Lazića. Hoćemo uspešno da okončamo kvalifikacije po grupama, a onda mislima da se okrenemo ka baražu“, poručio je Sivić.

Srbija u kvalifikacionoj Grupi 2 trenutno zauzima drugo mesto sa 20 bodova, iza Italije koja ima 23.

Uoči poslednjeg kola, plasman na Evropsko prvenstvo obezbedili su Češka, Danska, Nemačka, Engleska, Portugalija i Slovačka.

Žreb za baraž je 14. oktobra, a termini mečeva su 7. i 15. novembar.

Prvenstvo Evrope na kojem će učestvovati 12 reprezentacija održaće se od 16. do 30. juna 2017. godine u Poljskoj.

Tanjug