SILNA ZVEZDA RASTURILA ZADRANE: Crveno-beli se igrali košarke u Hrvatskoj!

Košarkaši Crvene Zvezde nastavili su da pružaju sjajne partije na startu ABA lige. Ekipa Dejana Radonjića deklasirala je Zadar u gostim sa ubedljivih 103:66.

Zadar je samo posle prvog perioda bio u igru. Naš tim je tokom prvih 10 minuta imao prednost i od 1 poena razlike, ali su se Hrvati probudili do kraja prve četvrtine izjednačili na 23:23. Ono što nisu u prvoj, Zvezdini košarkapu uradili su u drugoj. Zadrani su poveli 26:25, a od tog trenutka sve je išlo na vodenicu Beograđana. Gudurić je pogodio trojku za preokret, a posle nje razlika je neptrstano rasla, pa je na poluvremenu Zvezda vodila sa 49:35. Crveno-beli su do ove prednosti stigli pre svega sjajnom igrom u odbrani. Šampionski je tim Deje Radonjića odigrao i treći period, u kome je stigao i do +30 (43:73), Zadar je uspeo malo da umanji razliku pred poslednju četvrtinu. A, u poslednjoj, još jedna košarkaška klinika srpskog šampiona i na kraju ubedljiva pobeda od +37, 103:66.

Simonović je bio najefikasniji u Zvezdi sa 15 poena, pored nnjega dvocifreni su bili Dangubić sa 13, Kuzmić je dodao 12, jedan manje dao je Bjelica, a tačno deset ubacio je Gudurić. Kod Zadrana najbolji je bio srpski centar Marinković sa 17 poena.

Crvena Zvezda je tako i posle tri kola ostala na maksimalnom učinku, dok je Zadar ostao na jednom trijumfu.