GRUJIĆ: Nema potrebe da se plašimo Iraca i Slovenaca, pobeđivali smo i jače timove

Mladi reprezentativac Srbije Marko Grujić rekao je danas da je njegov tim ima kvalitetniji sastav od Republike Irske, ali da to mora da potvrdi na terenu u Vaterfordu.

Posle dobrih rezultata u septembru, remija u Italiji (1:1) i pobede u Novom Sadu protiv Republike Irske (3:2), izabranici Tomislava Sivić sa dva trijumfa nad Irskom i u utorak protiv Slovenije obezbedili bi plasman u baraž za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

„U Italiji smo pokazali da smo tim koji ima potencijal i karakter, a ova generacija igrača je sve važne utakmice odigrala na potrebnom nivou. Nema razloga da tako i sada ne bude“, rekao je fudbaler Liverpula za sajt FŠ-a.

Grujić je dodao da je sadašnja generacija, koja je prošle godine bila prvak sveta na Novom Zelandu, prelazila i preko težih prepreka od Irske i Slovenije.

„Imali smo jače rivale od Irske i Slovenije i ne bi trebalo da se plašimo istih, naprotiv. I timski i individualno smo bolji i samo treba da damo svoj maksimum. Rezultat neće izostati“, optimista je Grujić.

„Orlići“ su stigli u Vaterford bez suspendovanog Sergeja Milinković- Savića i povređenog Nemanje Antonova.

Utakmica između Republike Irske i Srbije igra se sutra od 18.45 sati.

Tanjug