CEDEVITA IZMASAKRIRANA U BEOGRADU: Zvezda brutalno pregazila nemoćne Hrvate

Košarkaši Crvene Zvezde demolirali su Cedevitu sa 88:64 u drugom kolu ABA lige.

Branilac trofeja je odlučujuću prednost stekao u trećoj četvrtini, kada je bilo 28:12. Zvezda je dobro ušla u meč, prvi period rešila je u svoju korist sa 15:7, pre svega zbog sjajne igre u odbrani. U drugom periodu odbrane oba tima su dosta popustile, ali su se zato u napadu ekipe razbudile. Zvezda je imala prednost i od 12 poena, ali se malo opustila u završnici, pa je Cedevita smanjila razliku na šest, pa se na odmor otišlo rezultatom 38:32.

Usledila je sjajna treća četvrtina, baš kao i prošle sezone, ekipa Dejana Radonjića protivnika je slomila u ovom periodu. Naš tim je nastavio sa sjajnim šutem za tri poena, pa je prednost ubrzo porasla na 19, kada je trener gostiju tražio tajm-aut. Ali, uzalud, Zvezda je nastavila sa rešetanjem grogiranog rivala, pa je na kraju trećeg perioda bilo 66:44. Nije Cedevita imala rešenje za Zvezdinu igru ni u poslednjem periodu. Domaćin je stekao i najveću prednost od 26 razlike, ali su Zgrebčani do kraja uspeli da ublaže poraz za svega dva poena, pa je na kraju rezultat bio 66:44.

Najefikasniji u crveno-belom taboru bio je Marko Simonović sa 16 poena, Dženkins je dao jedan manje, a dvocifreni je bio i Bjelica sa 10 koševa. Ipak, najbolji je zasigurno bio neverovatni Strefan Jović koji je dao samo tri poena, ali je zato upisao čak 16 asistencija. Kod Cedevite bolji od ostalih bio je Musa sa 12.

Zvezda je upisala drugu ubedljivu pobedu na startu ABA lige, dok Cedevita posle poraza od Budućnosti, upisuje još jedan loš rezultat.

FOTO: KK Crvena Zvezda