PREMIJER LIGA: Šta bi Čelsi bez Koste, Vest Hem ponovo nije pobedio, goleada u remiju Votforda i Bornmauta (VIDEO)

Odigrano je četiri utakmice Premijer lige koje su počele u 16 časova. Na svakom meču smo videli bar po dva postignuta gola, krenimo redom.

Čelsi je nakon serije loših rezultata u šampionatu, slavio na gostovanju Halu sa 2:0. Posle prvog poluvremena golova nije bilo, ali su Plavci na krilima sjajnog Dijega Koste stigli do važnog trijumfa. Prvo je napadač Čelsija asistirao za gol Vilijana, a onda je nekoliko minuta kasnije i sam potrefio mrežu golmana Maršala. Ovom pobedom tim Antonija Kontea je došao do šeste pozicije, Hal je na 15. mestu sa sedam bodova.

Fudbaleri Vest Hema ne mogu nikoga da pobede. Ekipa Slavena Bilića remizirala je u Londonu sa Midlsboroom 1:1. Gosti su poveli golom Stuanija u 51. minutu. Bod domaćinu doneo je najbolji igrač tima, Dimitri Paje u 57. Vest Hem se posle samo jedne pobede u prvih sedam kola nalazi na katastrofalnom 18. mestu u zoni ispadanja, Midlsboro je nešto bolji i trenutno je dva mesta iznad sa dva boda viška.

U veoma dobroj utakmici Votford i Bornmaut odigrali su nerešeno 2:2. Trešnjice su dva puta stizale do prednosti, ali su oba puta i ispuštali vođstvo. Bornmaut je poveo golom Vilsona u 31. minutu, sa rezultatom 0:1 otišlo se na odmor. Na startu drugog dela u 50. minutu Dini poravnava na 1:1. Novo vođstvo ekipi Endija Haua donosi rezervista King nekoliko sekundi posle ulaska na teren u 62. minutu. Ipak, Sakses tri minuta kasnije postavlja konačnih 2:2. Oba tima posle sedam odigranih utakmica imaju osam bodova, te dele 11. poziciju.

Sanderlend i VBA odigrali remizirali su 1:1. Gosti su poveli preko sjajnog Čadlija u prvom poluvremenu. Važan bod ekipi Dejvida Mojesa doneo ja Van Anholt u 83. minutu. Sanderlend ni posle sedam utakmica ne zna za pobedu, pa se nalazi na pretposlednjem mestu sa samo dva osvojena boda, Vest Bromvič je sa druge strane nastavio sa sakupljanjem poena, te je trenutno na visokom devetom mestu sa isto toliko bodova.