ŠAMPIONSKI START: Crvena Zvezda pregazila MZT na početku ABA lige

Košarkaši Crvene Zvezde uspešno su započeli odbranu trofeja u ABA ligi. Tim Dejana Radonjića ubedljivo je savladao u Pioniru MZT sa 91:69 (27:20, 22:10, 20:16, 22:23)

Naš šampion krenuo je u petorci: Jović, Dženkins, Dangubić, Mitrović, Kuzmić. Gosti su se do sredine prve deonice veoma dobro držali, čak su imali i prednost od  16:12. Ipak, od tog trenutka stvari dolaze na svoje mesto i Zvezda do kraja prvog perioda serijom 15:4 dolazi do prednosti od sedam poena razlike. MZT je dobro startovao i drugih 1o minuta, sa brzih četiri poena, smanjili su Zvezdinu prednost na samo tri razlike, međutim, kao i u prvom periodu Crveno-beli podižu nivo igre i do kraja prvog poluvremena razlika je neprestano rasla, a na kraju je bilo, 49:30.

Zvezda je dobro startovala u drugom poluvremenu, ali se u 23. minutu Jović povredio što je zabrinulo prisutne u hali. MZT je to iskoristio i neznatno smanjio razliku. Kasnije tokom trećeg perioda Jović se na oduševljenje svih vratio na parket, pa je Zvezda vodila i sa 25 razlike, a na kraju perioda bilo je 69:46. Poslednja četvrtina je prošla u laganom ritmu, naš tim je znalački čuvao prednost, a trener Radnonjić je nekoliko minuta ukazao i Boriši Simaniću. Na kraju ubedljivih 91:69.

Najefikasniji u taboru Zvezde bio je sjajni Marko Gudurić sa 16 poena, a pratili su ga Bjelica i Mitrović sa po 13. U timu MZT daleko najbolji bio je Tejms sa 17 poena.