KRENULA LŠ: Sedmica surove Barse, Bajer pregazio Ruse, remi u Parizu(VIDEO)

Odigrano je prvih osam utakmica nove sezone Lige šampiona.

GRUPA A

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Arsenala odigrali su večeras nerešeno 1:1, a istim rezultatom završen je i duel izmedju Bazela i Ludogoreca u Švajcarskoj u utakmicama prvog kola Grupe A Lige šampiona.

PSŽ je poveo golom Edinsona Kavanija u prvom minutu, a bod Arsenalu na početku nove sezone Lige šampiona doneo je Aleksis Sančes u pogotkom u 78. minutu.

Parižani su do prednosti stigli iz prve prilike na utakmici posle samo 42 sekunde. Serž Orije probio je po desnoj strani, centrirao i na prvoj stativi pronašao usamljenog Edinsona Kavanija koji je glavom zakačio loptu i prosledio je u mrežu Davida Ospine.

PSŽ je gotovo tokom celog meča imao incijativu i nekoliko dobrih prilika, ali je golman Arsenala, Ospina, u nekoliko navrata spasao „tobdžije“ poraza.

Kazna za veliki broj promašaja stigla je u 78. minutu. Posle velike gužve u šesnaestercu Parižana, Sančes je pokupio jednu odbijenu loptu i snažnim udarcem s oko 13 metara savladao Alfonsa Areolu.

Oba tima su meč završili s desetoricom igrača, pošto su Olivije Žiru i Marko Verati u sudijskoj nadoknadi vremena dobili crvene kartone.

Na utakmici u Švajcarskoj Bazel je bio bolji rival, ali je Ludogorec ipak prvi došao do prednosti. Bugarski tim poveo je golom Džonatana Kafua u 45. minutu, da bi bod Bazelu doneo Renato Stefen u 80.

Ludogorec je uglavnom bio koncentrisan na odbranu, a svoje prilike tražio je iz kontranapada. Upravo su posle jednog kontranapada u završnici prvog dela igre stigli do prednosti. Marselinjo je s desne strane proigrao Džonatana Kafua koji prošao dvojicu defanzivaca Bazela i udarcem s oko 10 metara desno iskosa savladao Tomaša Vačlika.

Bazel je u drugom poluvremenu krenuo u potpunu ofanzivu, a do gola su stigli tek u 80. minutu. Golmana Ludogoreca Vladislav Stojanov loše je procenio let lopte posle centaršuta s desne strane, pa je ona stigla do Stefena koji je dobro reagova i glavom doneo izjednačenje svom timu.

Naredno kolu u Grupi A igraće se 28. septembra, a tada će Arsenal dočekati Bazel, a PSŽ će gostovati Ludogorecu.

GRUPA B

Fudbaleri Napolija pobedili su večeras u gostima Dinamo Kijev s 2:1, dok su Benfika i Bešiktaš odigrali nerešeno 1:1 u utakmicama prvog kola Grupe B Lige šampiona.

Golove u trijumfu Napolija postigao je Arkadijuš Milik u 36. i 47. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za Dinamo bio Denis Garmaš u 26.

Dinamo je poveo u 26. minutu pogotkom Garmaša. Andrij Jarmolenko ubacio je loptu s desnog boka, a na drugoj stativi najviši u skoku bio je Viktor Cigankov koji ju je vratio u peterac, a tamo Garmaš snažno šutirao iz okreta i savladao Pepea Reinu.

Napoli je posle 10 minuta stigao do izjednačenja u Kijevu. Fauzi Gulam je posle prodora po levoj strani i centaršuta pronašao u Arkadijuša Milika koji je nadskočio Domagoja Vidu i udarcem glavom savladao golmana Oleksandra Šovkovskog.

Italijanska ekipa je na poluvreme uspela da ode s prednošću, pošto je Milik golom u sudijskoj nadoknadi vremena doneo preokret. Hose Kaljehon je centrirao s desne strane, a nakon „glavometa“ najbolje se snašao poljski fudbaler koji je glavom loptu smestio u mrežu Kijevljana.

Benfika je na svom terenu bila nadomak trijumfa, ali je Anderson Taliska golom u trećem minutu sudijske nadoknade vremena doneo Bepiktašu bod.

Benfika je od početka utakmice koju je sudio srpski arbitar Milorad Mažić igrala ofanzivno, a do vodjstva je stigla u 13. minutu.

Posle jedne dubinske lopte kapiten Eduardo Salvio ostao je sam ispred golmana Bešiktaša i snažno šutirao, ali je Tolga Zengin odbranio njegov udarac, a na loptu je natrčao Franko Servi koji je dobrom reakcijom doveo Benfiku u prednost.

Imala je portugalska ekipa nekoliko dobrih prilika do poluvremena, ali nije uspela da udvostruči prednost.

Delovalo je da će sva tri boda osvojiti Benfika, ali je u 93. minutu Taliska iz slobodnog udarca sa oko 25 metara savladao golmana Edersona.

Bešiktaš će u narednom kolu 28. septembra dočekati Dinamo Kijev, dok će Benfika gostovati Napoliju.

GRUPA C

Šampion Španije Barselona ubedljivo je počela novu sezonu u Ligi šampiona, pošto je večeras na svom terenu pobedila Seltik sa 7:0, u prvom kolu elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Drugi meč Grupe C, Mančester siti Borusija Menhengladbah otakazan je zbog nevremena u Mančesteru.

Barselonu je predvodio Lionel Mesi, koji je postigao het-trik. Ovo je zvanično najboljem fudbaleru sveta bio rekordni šesti het-trik u Ligi šampiona i 40. u seniorskoj karijeri.

Domaći tim vodio je na poluvremenu 2:0, ali je Seltik u prvih 45 minuta imao priliku da izjednači, pošto je Musa Dembele promašio penal pri vodjstvu Barselone od 1:0.

Još dva gola postigao je Luis Suares, a strelci su bili i Nejmar i Andres Inijesta.

GRUPA D

Fudbaleri Bajern Minhena pobedili su večeras na svom terenu Rostov sa 4:0 u prvom kolu Lige šampiona, dok je Atletiko Madrid u gostima pobedio PSV Ajndhoven, u drugoj utakmici Grupe D.

Bajern je potpuno dominirao, a poveo je u 28. minutu iz penala koji je iskoristio Robert Levandovski.

Tomas Miler je u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu povisio na 2:0, a Džošua Kimih je sa dva gola povisio na 4:0, da bi Huan Bernat postavio konačnih 5:0.

Atletiko je slavio golom Saula Nigesa u 43. minutu, a PSV je mogao da izjednači u drugom poluvremenu, ali je golman Madridjana Jan Oblak odbranio penal koji je izveo Andres Gvadrado.

Atletiko je u drugom poluvremenu prilično izjednačene utamice imao dve dobre prilike, a PSV je u nadoknadi vremena mogao da izjednači, ali je Oblak ponovo bio siguran

Beta