SIMEONE ZADOVOLJAN: Pojedinci nas čine boljim, ali iznad svega mi smo tim

Trener Atletika Dijego Simeone rekao je posle prve pobede njegovog tima u ovoj sezoni Primere da su ovog puta „golovi ulazili“, dok se napadač Madriđana Antoan Grizman izvinio zbog ranijih komentara o ispadanju iz lige.

– Ovog puta su golovi ulazili, što se nije dešavalo u prethodnim mečevima. Postizanje prvog gola vas oslobađa i pomaže vam da stvorite više šansi. Struktura našeg tima bila je ista u sve tri utakmice – rekao je Simeone za “Marku” posle utakmice.

Atletiko je pobedio Seltu sa 4:0, dok je u mečevima sa Alavesom i Leganesom igrao nerešeno. Prvo poluvreme završeno je nerešeno, a sva četiri gola postignuta su u drugom poluvremenu – dva je dao Grizman, a po jedan Koke i Anhel Korea.

– Prvo poluvreme bilo je vrlo izjednačeno, ali smo se mi popravili u drugom i posle Kokeovog gola tim je bio jak, silan i sposoban da bude opasan u svakom napadu. Iznad svega, Atletiko je tim. Pojedinci nas čine boljim, ali se uvek koncentrišemo na kolektivni rad – rekao je Simeone.

Grizman je posle remija u prva dva kola rekao da će se tim boriti za opstanak ako nastavi da igra ovako, ali se izvinio, posle utakmice u kojoj je dao dva gola i zabeležio asistenciju.

– Izvinjavam se zbog mojih ranijih komentara. Trebalo je da ih zadržim u svlačionici, a ne da tako pričam u javnosti. Mogu danas da kažem da sam vrlo zadovoljan ekipom. Odigrali smo dobru utakmicu – rekao je Grizman.

Atletiko u utorak počinje takmičenje u Ligi šampiona protiv PSV Ajndhovena.

Beta