LAVICE NASTAVILE ŽETVU MEDALJA U RIJU: Srpkinje pokorile Francuskinje i uzele bronzu!

KOŠARKAŠICE SRBIJE SU POBEDILE FRANCUSKU SA 70:60 ČIME SU DOŠLE DO OLIMPIJSKE BRONZANE MEDALJE.

Ovo je osmo odličje naše zemlje na igrama u Riju.

Srpske lavice su od starta krenule poput muških kolega juče. Ubrzo su se odlepile na dvocifrenu prednost. Prvu četvrtinu rešile su u svoju korist sa 18:10. Usledila je loša druga četvrtina, ništa nismo mogli da pogodimo, pa su Francuskinje uspele da izjednače pre odlaska na odmor.

A, onda savršena treća četvrtina. Srpkinje su držale pravu košarkašku kliniku, u napadu je sve išlo, a odbrana je bila na nivou, pa smo pred poslednjih 10 minuta imali 13 poena prednosti. Pokušale su Francuskinje sve što su mogle da dođu do velikog preokreta, ali naše lavice sjajno vođene od Marine Maljković im to nisu dozvolile. Bilo je par izgubljenih lopti na našoj polovini terena, ali odbrana je ponovo bila na nivou. Istekle su i poslednje sekunde, a naše košarkašice su uletele na teren da proslave VELIKU OLIMPIJSKU BRONZU, prvu za žensku košarkašku ekipu od Igara u Sidneju.

Na kraju i suze radosnice, i pozdravi sa predsednikom saveza Draganom Đilasom, i prvim čovekom OKS Vlade Divcem.

Najefikasnija u taboru bronzanih dama bila je Jelena Milovanović sa 18 poena, dvocifrene su bile i Ana Daovicć sa 11, i Pejdž i Sonja Petrović sa po 10. Kod Francuskinja bolja od ostalih bila je Mijem sa 18.