RUTINSKI TRIJUMF: Zvezdina dobra uvertira pred meč decenije (VIDEO)

Fudbaleri Crvene Zvezde imali su uspešnu uvertiru pred meč sezone sa Ludogorecom.

Naš šampion je na Marakani slavio protiv Metalca sa 3:1. Grof Božović je promešao karte, Donald i Ibanjez nisu bili ni u protokolu, a na klupi su ostali Le Talek, Fibel, Cvetković.

Obe ekipe su u veoma visokom ritmu započele utakmicu. Akcije su se smenjivale na obe strane, a prvu veliku šansu imao je Metalac preko Kaiseda, ali je on loptu iz dobre situacije poslao preko prečke. U nastavku utakmice ređale su se šanse pred golom gostiju, a Zvezda je konačno došla do prednosti u 14. minutu, Babunski je bio izblokiran, a na pravom mestu se našao Ruiz, koji je tako postigao prvenac u dresu Zvezde. Nastavili su domaći sa naletima, ali sve do 38. minuta Belić nije bio ponovo savlada. Onda je na scenu stupio Hugo Vieira, prvo je hteo da doda do Babunskog, lopta mu se posle odbitka vratila, a on ju je rutinski sproveo u mrežu za sigurnih 2:0.

Drugo poluvreme počelo je potpuno mirno, i oba tima bila su bezopasna. Zvezda je trijumf potvrdila preko Marka Poletanovića u 68. minutu. Novajlija iz Vojvodine je ukrao loptu Gočaninu, i kasnije lako savladao Belića, koji nije bio na svojoj poziciji. Do kraja utakmice Metalac je uspeo da dođe do počasnog pogodka. Ponovo je veliku grešku napravio Luković, koji je sa klupe ušao u igru. Kapiten Zvezde je izgubio loptu na sredini terena, Mladenović mu je oduzeo i vukao loptu do ivice kaznenog prostora odakle precizno pogađa bliži ugao – 3:1. Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Zvezda rezultatom 3:1 upisala prvu pobedu u Superligi ove sezone.

Sad sledi ono najbitnije, meč protiv Ludogoreca, u utorak od 20:30.