ČOVIĆ: Mi radimo i igramo dok drugi spletkare!

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović istakao je da je cilj kluba tripla kruna u domaćim takmičenjima, bez imperativa u Evroligi.

Crveno-beli su u novu sezonu ušli sa praktično potpuno izmenjenim timom u odnosu na prethodnu, u kojoj su stigli do plej-ofa Evrolige.

„Vrlo smo jasno rekli da je ovo novi ciklus. Cilj je jasan – prvak ABA, Kup i Superliga. Ne želimo opterećenja u Evroligi, svi imaji velika očekivanja, ali mi smo realni. Zvezda je srećna što je u 16 ekipa u Evropi“, rekao je Čović.

„Trudićemo se da pobedimo u svakoj utakmici. Biće pobeda i poraza, ali to je normalno. Moramo da budemo na zemlji, sastavljen je dobar tim, imamo mlade, iskusne i srednje iskusne. To govore i ugovori, imamo sa nekim igračima na 3-4 godine. Ostaje nam da radimo i probližavamo se ciljevima“,dodao je prvi čovek Zvezde.

Zvezda je novu sezonu otvorila laganom pobedom nad Mornarom iz Bara, a u sredu dočekuje Mega Bemaks.

„Na nama je da radimo i igramo, drugi imaju zadatak da manipulišu, spletkare, podmeću. Tako se ponašaju jer slabo vladaju materijom. Zadovoljan sam sa ekipom, nju su birali ljudi u stručnom štabu. Za ABA ligu imamo 15 registrovanih igrača, a limit je 20. Biće u hodu reševanje nekih stvari“, istakao je Čović.

B92