NEVEROVATNO: Jedna serija Partizana traje još od prošle sezone, a njom bi se ponosili i najveći klubovi

Foto: FK Partizan

Crno-beli su prošle sezone osvojili titulu tako što su poslednji poraz u domaćem prvenstvu doživeli još u 6. kolu 20. avgusta.

Što se tiče domaćeg terena, Partizan je taj niz završio još protiv meča sa Olimpijakosom (1:3), dok taj niz na gostujućem terenu još uvek traje!

Klub iz Humske poslednji poraz na strani je doživeo još protiv Spartaka iz Subotice u 6. kolu prošlogodišnjeg prvenstva.

Od tada su crno-beli imali 20 gostovanja u Superligi Srbije, tri u Kupu Srbije i četiri u evropskim takmičenjima. Dakle 27 utakmica i nijedan poraz, a tu je bilo još kako jakih utakmica na strani.

Treba istaći tri večitaderbija koja parni valjak nije gubio na Marakani, kao i dueli sa Vojvodinom, gde je Karađorđe nije predstavljalo problem za prošlosezonski tim Marka Nikolića i nedavno Miroslava Đukića. Na to se naravo mora dodati četiri izuzetno teška gostovanja u Evropi, najpre 0:0 protiv Budućnosti u Podgorici, zatim 2:2 protiv Olimpijakosa u Pireju, fantastičnih 4:0 u Felčutu u gostima kod Videotona,  kao i skorašnjih 1:1 protiv švajcarskog predstavnika Jang Bojsa.

Videćemo dokle će još da traje ovaj niz crno-belih.