NADAL KAO U NAJBOLjIM DANIMA: Rafa izgubio prvi set, pa pregazio nemoćnog Del Potra!

Rafael Nadal je drugi finalisa US Opena.

Španski teniser je u polufinalu posle preokreta savladao Huana Martina del Potra sa 3:1 (4:6, 6:0, 6:3, 6:2). Meč je trajao 154 minuta.

Ovo je bio njihov 14. međusobni duel i deveta Rafina pobeda.

Nadal će u borbi za titulu igrati protiv Kevina Andersona, kome će to biti prvo Grend slem finale. Španac će po četvrti put imati priliku da se bori za trofej US Opena.

Del Potro je bio na nivou samo u prvom setu. Argentinac je napravio jedini brejk, pa je bez većih problema osvojio prvi deo igre sa 6:4.

U nastavku meča na terenu je postojao samo jedan teniser. Nadal je u naredna tri seta zgromio Del Potra, dozvolivši mu da osvoji samo pet gemova. Rafa je igrao sjajan tenis i potpuno zasluženo se plasirao u finale.

Ovo je bio jedan od najboljih Nadalovih mečeva u karijeri. Del Potro je u većem delu susreta bio samo nemi posmatrač Rafine dominacije.

Nadal je napravio dvostruko manje neiznuđenih grešaka (20:40) i isto tako skoro dvostruko više vinera (45:23), te je jednostavno je u svim segmentima igre nadmašio danas nemoćnog Argentinca.

Rafa i Anderson će se za titulu boriti u nedelju, dok nas večeras očekuje finale u ženskoj konkurenciji u kome se sastaju Amerikanke Medison Kiz i Sloun Stivens.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!