FLOJD ISPRAŠIO KONORA: Nepobedivi Mejveder tehničkim nokautom u 10. rundi savladao Mekgregora u borbi veka!

Borba veka pripala je Flojdu Mejvederu.

Sjajni Amerikanac je tehničkim nokautom u 10. rundi savladao UFC zvezdu Konora Mekgregora. Bila je ovo 50. pobeda Mejvedera u njegovoj poslednjoj borbi u karijeri.

Spektaklu u ringu T-mobile Arene prisustvovalo je 20.000 gledalaca. Na tribinama se našlo mnogo Iraca, koji su zdušno bodrili svog borca kroz ceo meč.

U prvih nekoliko rundi Mekgregor je bio nešto bolji od previše pasivnog Flojda, ali nismo videli preterani broj udaraca. Irac je u dosta navrata koristio za boks nedozvoljene udarce i hvatanja, što mu je sudija uglavnom tolerisao. Ipak, kako je borba odmicala, Konor se umarao, a stameni Mejveder je postepeno povećavao intenzitet i jačinu svojih udaraca. Mekgregor je gubio snagu, a Flojd je snažnim udarcima uvećavao svoju prednost. U šestoj i sedmoj rundi Mekgregor je bio nekoliko puta ozbiljno uzdrman.

Konor je bio na ivici kolapsa i u 9. rundi, ali je nekako uspeo da se izvuče. Ipak, ono što je bilo neizbešno dogodilo se u 10. Mejveder je u nekoliko sjajnih napada potpuno slomio Irca, koji više nije imao snage ni da se brani, pa je sudija Bird prekinuo meč. Tako je Mani Flojd stigao do potpuno zasluženog trijumfa tehničkim nokautom.

Mekgregoru treba čestitati na tome što je skoro 10. rundi izdržao sa jednim od najboljih boksera u istoriji. Irac je nekonvencionalnom borbom probao da iznenadi Mejvedera, imao je nekoliko sjajnih udaraca, ali mu je to polazilo za rukom samo u prvih nekoliko rundi.

Sa druge strane Mejveder je odradio jednu rutinsku borbu i može se reći da se njegova pobeda nije dovodila u pitanje, pogotovo kako se meč bližio kraju.

Iako je pre meča bilo velike netrpeljivosti pred njima, posle borbe strasti su spuštene. Mejveder i Mekgregor su se srdačno pozdravili i razmenili nekoliko reči.

Flojd Mejveder će tako u boksersku penziju otići sa 50 pobeda i 0 poraza, dok će Mekgregor verovatno nastaviti svoju dominaciju u UFC.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!