SILNA STARA DAMA: Juventus prvi finalista Lige šampiona!

Fudbaleri Juventusa plasirali su se večeras u finale Lige šampiona, pošto su u revanš utakmici polufinala pobedili na svom terenu u Torinu Monako sa 2:1.

Juventus je tako ukupnim rezultatom 4:1 izbacio Monako, pošto je u prvoj utakmici pobedio sa 2:0.

Golove za crno-bele postigli su Mario Mandžukić u 33. i Dani Alves u 44. minutu, dok je jedini gol za Monako postigao Kilijan Mbape u 69. minutu.

Monako je imao prvi priliku na utakmici, u petom minutu, kada je Kilijan Mbape pogodio stativu, ali je i bio u ofsajdu. Posle njega pokušao je i Radamel Falkao, koji je šutirao preko gola. Posle toga Juventus je preuzeo inicijativu i za tri minuta imao dve dobre šanse. Prvo je jedan odbrambeni igrač Monaka u poslednjem trenutku blokirao pokušaj Gonzala Iguaina, u 22. minutu, a zatim je pokušao i Mandžukić, ali je njegov šut odbranio golman Danijel Subašić.

Juventus je dominirao predvodjen Danijem Alvesom, koji je u 33. minutu asistirao kod prvog gola. On je iskosa sa desne strane centrirao pred gol Monaka, Mandžukić je pokušao glavom, golman je odbranio, a lopta se vratila do hrvatskog fudbalera kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

U 44. minutu domaći su mogli da udvostruče prednost, ali je Subašić odbranio šut Paula Dibale i izbacio loptu u korner. Miralem Pjanić je izveo korner, golman Monaka odbio je visoko loptu, na koju je natrčao Alves i iz voleja postigao lep gol.

Italijanski tim je i drugo poluvreme počeo dobrom prilikom, u 54. minutu pokušao je Kuadrado, koji je zamenio Paula Dibalu, ali je njegov udarac izblokiran. Juventus je kontrolisao utakmicu i nije dozvolio Monaku ozbiljniju priliku sve do 67. minuta, kada je golman Djanluidji Bufon odbranio udarac Mbapea. Dva minuta kasnije Mbape je postigao gol posle kornera koji je izveo Žoao Mutinjo.

Mbape je postigao šest golova u devet utakmica u Ligi šampiona, a ukupno 19 u poslednjih 21 utakmica u svim takmičenjima. On je sa 18 godina i 140 dana postao najmladji igrač koji je postigao gol u polufinalu Lige šampiona.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, a u nekoliko navrata igrači obe ekipe bili su nervozni i napravili su nekoliko oštrih startova.

Juventus se tako drugi put u poslednje tri sezone plasirao u finale najelitnijeg evropskog takmičenja.

U drugom polufinalu u sredu od 20.45 na „Visente Kalderonu“ igraju madridski klubovi Atletiko i Real. U prvoj utakmici pobedio je aktuelni evropski prvak Real sa 3:0.

Finale je na programu 3. juna u Kardifu.

Beta