GVARDIOLA BAJ, BAJ: Mladi tim Monaka izbacio skupocene Sitijeve zvezde, bez golova u Madridu (VIDEO)

Fudbaleri Monaka napravili plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Kneževi su nakon poraza na Etihadu od 5:3 savladali na domaćem terenu Mančester Siti sa 3:1 i tako napravili malo iznenađenje.

U prvom poluvremenu Monako je totalno dominirao. Siti je retko uspevao da prebaci loptu na polovinu domaćina. Prvu veliku priliku imao je sjajni Mbape, ali mu je Kabaljero u situaciji 1 na 1 izvanredno odbranio udarac. Ipak, ono što mu tad nije pošlo za nogom, jeste u osmom minutu. Silva je ubacio loptu sa leve strane, a talentovani napadač je ispružio nogu i savladao Kabaljera ua 1:0. Ovim golom Mbape je postao rekorder Lige šampiona, kao najmlađi strelac golova u oba meča nok-aut faze. Nastavio je tim Leandra Žardima da napada, imali su nekoliko dobrih pokušaja, a onda u 29. minutu Fabinjo preciznim udarcem postiže novi gol za domaćina i donosi mu vođstvo od 2:0. Sada je Siti taj koji mora da juri rezultat. Do kraja poluvremena nije bilo nekih previše zanimljivih detalja, a Mančester Siti nije imao nijedan udarac ka golu rivala.

Očekivano u nastavku utakmice Građani su preuzeli inicijativu. Domaći fudbaleri su se možda i nesvesno povukli. Ipak, Siti nikako nije uspevao da uputi barem jedan šut. Prvu veliku priliku imao je Aguero, ali je sa nekoliko metara prebacio gol. Argentinac je nešto kasnije imao novu sjajnu šansu, ali je Subašić intervenisao. U 71. minutu Gvardiolin tim stiže do gola za četvrtfinale. Sterlingov udarac brani Subašić, ali se ona odbija do Sanea koji je zakucava u mrežu i smanjuje na 2:1. Ponovo je Monako bio taj koji juri gol, i nije mu dugo trebalo da dođe do njega. Lemar je sjajno izveo slobodnjak u 77. minutu, a Bakajoko je glavom savladao Kabaljera za 3:1 i veliko slavlje na terenu i tribinama. Siti je do kraja utakmice imao inicijativu, ali nije uspeo da stvori nijednu stopostotnu šansu, pa će Monako nastaviti takmičenje u Ligi šampiona.

Aleksandar Kolarov odigrao je svih 90 minuta u dresu Građana.

U drugom meču večerašnjeg program Atletiko Madrid i Bajer Leverkuzen odigrali su dosadnih 0:0. Jorgandžije su posle 4:2 iz prvog meča rutinski odradile posao i tako još jednu godinu u nizu otišli u četvrtfinale.

Žreb za četvrtfinale na programu je u petak u Nionu.