LŠ: Bajernova petarda protiv mizernog Arsenala, Real preokretom do velike prednosti pred revanš (VIDEO)

Fudbaleri Bajerna još jednom su deklasirali Arsenal u nokaut fazi Lige šampiona.

Ekipa Karla Anćelotija slavila je sa ubedljivih 5:1 i tako došla na korak od plasmana u četvrtfinale.

Bavarci su posle ujednačenih prvih nekoliko minuta preuzeli totalnu inicijativu i konstantno su opsedali gol Tobdžija. Do prednosti su stigli u 11. minutu pefektnim evrogolom Arjena Robena. Holanđanin je na sebi svojstven način napravio dribling ulevo i šutirao pod prečku nemoćnog Ospine. Arsenal je kako je poluvreme odmicalo sve više pretio favorizovanom rivalu. Igrao se 30. minut kada je Košćelni oboren u šesnaestercu domaćina, a Mažić opravdano pokazao na belu tačku. Sančezu je Nojer odbranio penal, ali je snalažljivi Čileanac posle nekoliko odbitaka, ipak savladao nemačkog golmana i doneo izjednačenje svom timu. Do kraja prvog poluvremena oba tima imala su nekoliko veoma opasnih napada, ali promene rezultata nije bilo.

U drugom poluvremenu sve što je Arsenal stekao je potpuno izbrisano. Bajern je u rasponu od 53. do 63. minuta postigao tri gola i tako ubio svaku nadu očajnim Tobdžijama. Prvo je pogodio glavom Levandovski na asistenciju Filipa Lama. Poljski napadač je u 56. minutu asistirao Tijgau Alkantari, koji je povisio na 3:1. Bavarci se tu nisu zaustavljali, pa su u 63. minutu stigli do ogromnih 4:1. Još jednom je strelac bio Tijago Alkantara. Bajern je nastavio da juriša ka golu Arsenala, a Ospina je nekoliko puta spasao svoj tim veće bruke. Ipak, u 88. minutu kapitulirao je još jednom, kada ga je savladao rezervista Miler.

Srpski sudijski trojac je odsudio meč na veoma visokom nivou!

Ekipa Karla Anćelotija ovim trijumfom je skoro sigurno obezbedila plasman u narednu fazu, a Arsenal će tako i sedmu godinu za redom takmičenje završiti u osmini finala.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa, Real je posle preokreta savladao odlični Napoli sa 3:1. Madriđani su furiozno ušli u utakmicu, na samom startu promašili su nekoliko veoma dobrih šansi, a gosti iz Italije su to surovo kaznili u 8. minutu kada je Insinje sa 30 metara savladao loše postavljenog Navasa. Zidanovim momcima nije dugo trebalo da izjednače, Benzema je glavom u 19. minutu poravnao na 1:1.

Preostala dva pogodka Reala videli smo u nastavku utakmice. Prvo je Kros u 49. minutu na asistenciju Ronalda povisio na 2:1, a konačni rezultat postavio je Kazemiro u 54.

Real je ovim trijumfom stekao veliku prednost pred revanš, ali nikako ne treba otpisivati Napoli, koji na svom San Paolu može da pobedi svakoga.