SKANDALOZNA ODLUKA: FIFA ne priznaje Zvezdinu svetsku titulu iz Tokija!

Kao što je poznato Zvezda je nakon što je osvojila Kup šampiona 1991, iste godine postala i prvak sveta posle pobede nad Kolom Kolom u Tokiju.

Ipak, FIFA svetsku titulu kluba iz Ljutice Bogdana ne smatra validnom.

Portal Goal je preneo saopštenje Svetske kuće fudbala u kojem se navodi da su svetski klupski šampioni samo oni timovi koji su osvajali FIFA Svetsko prvenstvo osnovano 2000. godine.

– FIFA je prepoznala i cenila sve inicijative osnivanja svetskih klupskih prvenstava tokom fudbalske istorije. To se odnosi i na turnire na kojima su učestvovali evropski i južnoamerički timovi, poput Kupa Rija 1951. i 1952. godine i Interkontinentalnog kupa. Ipak, FIFA je 2000. godine počela da organizuje Svetsko klupsko prvenstvo na kojima učestvuju predstavnici svih šest konfederacija. Pobednici tih takmičenja su klubovi  koje FIFA zvanično smatra svetskim klupskim prvacima.

U najmanju ruku skandalozno tumačenje Svetske kuće fudbala.

 

3 Comments on "SKANDALOZNA ODLUKA: FIFA ne priznaje Zvezdinu svetsku titulu iz Tokija!"

  1. fIFA JE ODAVNO MAFIJASKA ORGANIZACIJA NAJVECIH UNISTITELJA SPORTA I FUDBALA.lOPO DO LOPOVA..NJENE ODLUKE MOGU DA SE OKACE NA K..C.

  2. Delija | 29/01/2017 at 00:10 |

    Ceo svet zna da je Zvezda bila prvak sveta i to ne necijom odlukom nego igrom i znojem momaka iz te najtalentovanije generacije sa ovih prostora! Nijedna odluka mafije nemoze to promeniti!!!

  3. Miroslav | 05/02/2017 at 11:21 |

    Zašto je onda igrana utakmica sa „Kolo kolo“?
    Zašto je posle pobede dodeljen pehar. Pa igralo se i pre trijumfa Zvezde…
    Zar se svim tim prvacima pre ništa ne računa? Kako ti timovi reguju…. Skandal @@

Comments are closed.