DEJAN TOMAŠEVIĆ: Sad se pokazuje da li si veliki ili ne!

Orlovi sutra od 14 i 15 igraju protiv Mađarske reprezentacije u osmini-finala Eurobasketa, svoj komentar pred taj susret dao je i Dejan Tomašević:

– Ostvarili smo ono što smo priželjkivali. Došli smo sa idejom da budemo prvi u grupnoj fazi, odnosno što bolje plasirani i da igramo dobro. Oba cilja smo ispunili. Najznačajnije je da smo sa prvog mesta ušli u nastavak, a posebno raduje to što igramo zaista dobru košarku, rekao je srpskim izveštačima u Istanbulu Tomašević.

– Zaista smo mnogo oslabljeni, ovde smo bez petorice najbitnijih igrača, koji su poslednjih godina nosili igru reprezentacije. Zbog toga je postojala bojazan, ali me raduje to što su ovi momci pokazali da su dorasli izazovu, da su s razlogom ovde i opravdali očekivanja. Kada gledam igrački, mislim da ima još dosta prostora za bolju igru, pre svega u napadu, nastavio je Tomašević.

On je naveo da će se tek sada pokazati ko je spreman za velika dela.

– Priželjkujem da pobeđujemo, prolazimo i stignemo do same završnice. Za velike ekipe tek sad počinje Evropsko prvenstvo. Verujem da su mnoge reprezentacije štedele i sada se pokazuje da li si veliki ili nisi. Verujem da smo mi veliki, poručio je Tomašević.