LIGA EVROPE: Sedmica surovog Liona, Totenhem ispao od Genta, ludilo u Firenci!

Fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha, Genta, Liona, Kopenhagena, Genka, Rostova i Selte plasirali su se večeras u osminu finala Lige Evropa.

Borusija iz Menhengladbaha slavila je večeras u gostima protiv Firentine sa 4:2. U prvom meču bilo je 1:0 za italijanski klub.

Fiorentina je imala prednost od 2:0, ali je Borusija predvodjena Larsom Štindlom uspela da preokrene rezultat i plasira se u narednu rundu.

Štindl je mrežu Fiorentine pogadjao u 44. minutu iz jedanaesterca, a potom i u 47. i 55. minutu, dok je četvrti gol za Borusiju postigao Andreas Kristensen u 60. Strelci za Fiorentinu bili su Nikola Kalinić u 16. i Borha Valero u 29. minutu.

Prolaz medju 16 najboljih obezbedio je i Gent, koji je večeras u gostima odigrao nerešeno s Totenhemom 2:2. U prvom meču slavio je Gent sa 1:0.

Prednost Totenhemu doneo je Kristijan Eriksen u 10. minutu, ali je deset minuta kasnije Gent izjednačio autogolom Harija Kejn. Engleski klub je od 40. minuta bio oslabljen, pošto je Dele Ali zaradio crveni karton. Viktor Vanjama je u 61. minutu doneo prednost domaćoj ekipi, dok je konačan rezultat postavio Žeremi Parbe u 82. minutu.

Najuzbudljivije je bilo u Harkovu na utakmici izmedju Šahtjora i Selte, pošto je pobednik tog dvomeča rešen posle produžetaka.

U prvom meču pobedio je Šahtjor u gostima sa 1:0, ali nije uspeo da sačuva tu prednost.

Selta je na večerašnjem meču povela u 90. minutu iz jedanaesterca, a strelac je bio Jago Aspas koji je odveo svoju ekipu u produžetke. Veliku pobedu Selti doneo je Gustavo Kabral pogotkom u 108. minutu.

Najubedljiviju pobedu ostvario je Lion koji je sa 7:1 pobedio AZ Alkmar, pa se u osminu finala francuski klub plasirao ukupnim rezultatom 11:2.

Fudbaleri Kopenhagena i Ludogoreca odigrali su 0:0, a dalje je prošao Kopenhagen zbog pobede od 2:1 u prvom meču. U osminu finala Lige Evropa plasirao se i Genk koji je, posle 2:2 u prvom meču, večeras pobedio Astru sa 1:0.

Beta