ŽESTOK ODGOVOR PARTIZANA: Crno-beli udarili na Džajića, ali i Zvezdana Terzića!

FOTO: FK Partizan

FK Partizan se oglasio novim saopštenjem.

FSS je saopštio da je odluka o povećanju broja bonus igrača za predstojeću sezonu rezultat temeljne analize i konsultacija sa stručnjacima i predstavnicima klubova  i da je u interesu celokupnog srpskog fubala.

 


Fudbalski klub Partizan oglasio se juče saopštenjem na najavu da će u narednoj sezoni svi klubovi morati da imaju u startnim postavama dva igrača mladja od 1. januara 2002. godine.

„Crno-beli“ tvrde da je predlog o povećanju broja bonus igrača upućen prekasno.

Potom se oglasio i FSS i odgovorio Partizanu, a onda iz Humske stiže odgovor koji prenosimo bez redakcijskih izmena:

„Gospodine Džajiću,

Iznenađuje brzina kojom ste reagovali na jučerašnje saopštenje FK “Partizan”. Obzirom da kasnite 30 dana sa donošenjem Propozicija za fudbalsko takmičenje, mislili smo da ćete se po ovom pitanju oglasiti tek početkom avgusta. Takođe niste se udostojili da odgovorite na nekoliko dopisa na ovu temu koja Vam je uputio naš klub, a sada hitro, u dogovoru sa Vašim kolegom iz Crvene Zvezde Zvezdanom Terzićem pišete saopštenja i ponovo dezavuišete javnost!
Pitamo se ko je autor navedenog saopštenja, Vi ili Zvezdan Terzić, obzirom da prema informacijama kojima raspolažemo, nisu ispoštovane interne procedure FSS, pa niko od ostalih ljudi u FSS nije upoznat sa saopštenjem, već su za isto saznali iz medija!
FSS, na čijem se čelu nalazite, i koji bi trebalo da bude primer svim fudbalskim regionima i klubovima u Srbiji, flagrantno krši Zakon o sportu i ne nameravate da se tu zaustavite! Nije tačno da su se pravile temeljne analize i sprovodile diskusije o uvećanju broja tzv.””bonus igrača”, a ukoliko tvrdite da jesu, stavite na uvid javnosti te Vaše temeljne analize na koje se pozivate. Broj mladih igrača na terenu ne zavisi od pravila koje vi donesete, već se mladi igrači svojim kvalitetom i zalaganjem izbore za nastupe i fudbalsku afirmaciju.

Zakon o sportu je pravno obavezujući za sve organizacije i aktere u sportu u Republici Srbiji, a način na koji vi tretirate taj Zakon govori i o načinu na koji upravljate savezom: neodgovorno, svojevoljno i u interesu pojedinaca.

FK “Partizan” je uvek radio u interesu srpskog fudbala razvijajući mlade igrače koji sa puno uspeha nastupaju za sve reprezentativne selekcije Srbije. Dovoljno je uostalom pogledati sastav A reprezentacije Stbije na aktuelnom Evropskom prvenstvu. FK “Partizan” nije protiv pružanja šansi mladim igračima, već kao odgovoran i ozbiljan klub smatra da izmena propozicija i pravila 10 dana pred početak sezone predstavlja grubo kršenje Zakona o sportu i stavljanje klubova u neravnopravan položaj.

 


Još jednom Vas upozoravamo da Propozicije za takmičenje ne možete menjati po svojoj volji, već da morate poštovati Zakon. U suprotnom, FK “Partizan” će biti primoran da se obrati Ministarstvu sporta radi zaštite svojih interesa, a onda i pravosudnim organima Republike Srbije“.

Be the first to comment on "ŽESTOK ODGOVOR PARTIZANA: Crno-beli udarili na Džajića, ali i Zvezdana Terzića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*