PIKSI ŠOKIRAO SRBIJU: Neverovatno šta je izjavio posle eliminacije sa EURO 2024!

EPA/ANNA SZILAGYI

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi prokomentarisao je činjenicu da su Slovenija i Danska prošli dalje, a da nisu pobedili nikog na EURO.

Naša selekcija eliminisana je sa Evropskog prvenstva posle remija sa Skandinavcima.

 


U poslednjem duelu grupe C Danska je remizirala sa Srbijom (0:0) i tako igrače Dragana Stojkovića Piksija ostavila i bez kalkulatora u rukama pred rasplet u ostalim grupama.

„Ponosan na momke, nema razloga da stavljamo glavu u pesak. Borili smo se, trčali. Utakmica je bila 50-50, Danci su ili svesni da ih remi vodi dalji. Nismo smo se obrukali, niko nas nije pobedio 5:0, niko ne može da nam se smeje. Zalsužili mso više od poraza protiv Engleske, posle su utakmice bile teške. Znali smo da će biti teška utakmica, da neće biti šansi. Idemo dalje, momci zaslužuju čestite za borbenost. Radili smo mnogo da popravimo defanzivni blok, odbrana je bila na viskom nivou“, rekao je Piksi za RTS.

„Rezultatski jeste razočarenje, ali nije kraj svet. Mislim da smo pokazali dorbo lice. Veliki uspeh za srpski fudbal je to što smo bili ovde posle toliko godino. Momci su dali sve, htelei, želeli, jeste razočaranje, ali ne možemo da kažemo da nije bilo dobro. Ovde smo imali bolju zdravstvenu situaciju nego u Kataru. Pokazali smo da smo tim, rezultat dođe ili ne“.

 


Osvnuo se na sve ono što se dešavalo pre EURO.

„Živeli smo zajedno mesec dana, bez ijednog incidenta. Žao mi je što nismo otišli korak dalje, ali nismo bili vreća za udaranje. Podrška je bila fantastična, vole ljudi Srbiju, vole reprezentaciju. Videti takvu podršku, stavrno vas čini pomosni. Nema razloga da stidimo, nema alibija, uradili smo sve što smo mogli. Jedna gol je bio važan, ali nije došlo do njega“, rekao je Piksi.

Be the first to comment on "PIKSI ŠOKIRAO SRBIJU: Neverovatno šta je izjavio posle eliminacije sa EURO 2024!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*