ZVEZDA ZAVRŠILA POJAČANJE: Brzonogi krilni napadač nosiće crveno-beli dres

FOTO: FK Crvena zvezda

Brzonogi krilni napadač Puma Rodrigez je novo pojačanje Crvene zvezde.

Reprezentativac Paname je u prostorijama kluba potpisao trogodišnji ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu, te zadužio dres sa brojem 19.

 


„Zaista sam mnogo srećan, zbog prilike koja mi je ukazana, zahvalan sam klubu na tome. Došao sam ovde sa velikom željom i entuzijazmom, veoma sam srećan zbog toga. Imao sam priliku da igram u prvoj ligi Portugala, takođe sam debitovao i u španskoj Primeri. Igrao sam i na Svetskom prvenstvu u Rusiji sa reprezentacijom Paname i to po prvi put u istoriji. Mnogo sam srećan zbog toga. Tip sam igrača koji pokriva celu stranu i takođe imam dobre karakteristike u ostalim segmentima igre. Došao sam ovde sa željom da pobeđujem, osvajam titule, kao i da ostvarim velike uspehe. Želim da budem šampion sa Zvezdom“, rekao je Puma.


Otkrio je novi fudbaler Crvene zvezde i kako je dobio nadimak Puma.

„U mom gradu i zemlji su me prvi put tako prozvali, govorili su da sam veoma brz, od tada sam poznat po tom nadimku“.

Zadovoljstvo zbog dolaska Pume Rodrigeza u Crvenu zvezdu je istakao i sportski direktor našeg kluba – Mitar Mrkela.

„Veoma je važno da smo potpisali Pumu, igrača koji nastupa na krilnim pozicijama. Može sa pođednakim uspehom da igra na levom i desnom boku. Posle odlaska Osmana Bukarija, pozicija na desnoj strani je ostala upražnjenja. Vrlo smo zadovoljni, jer smo potpisom Pume rešili pitanje te pozicije. Puma Rodrigez je veoma kvalitet igrač, dolazi iz Famalikaa. Igrao je u Španiji i za Sporting iz Hihona, a standardni je reprezentativac Paname. Verujem da će se brzo adaptirani na nove obaveze, Crvenu zvezdu kao klub, te da će ostvariti odlične rezultate i pružati najbolje partije na Marakani“, rekao je Mitar Mrkela.

 


Puma Rodrigez je rođen 19. juna 1998. godine u glavnom gradu Paname. Profesionalnu fudbalsku karijeru je započeo igrajući za Ćoriljo u rodnoj državi. Još od 2016. godine je u evropskom fudbalu kada je pojačao Gent kao pozajmljen igrač, a ubrzo ga je belgijski klub i otkupio. Potom je nastupao za Istru, Alaves B, Deportivo Lugo i Sporting iz Hihona, dok je 2022. godine prešao u Famalikao. Za nacionalni tim je odigrao 48 utakmica i iza sebe ima učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Krase ga brzina, prodornost, igra jedan na jedan, snaga i atletske predispozicije, odličan šut, kao i mogućnost da igra na obe krilne pozicije.

Be the first to comment on "ZVEZDA ZAVRŠILA POJAČANJE: Brzonogi krilni napadač nosiće crveno-beli dres"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*