LALE POSLE DRAME DO POBEDE: Veghorst doneo trijumf Holandiji protiv Poljske!

Tanjug/AP

Fudbaleri Holandije savladali su Poljsku 2:1 u 1. kolu na Evropskom prvenstvu golovima Kodija Gakpoa i rezerviste Vota Veghorsta u 83. minutu.

Ove dve selekcije čine Grupu D, zajedno sa Austrijom i Francuskom, koji svoj meč igraju u ponedeljak od 21 čas.

 


Selekcija Ronalda Kumana značajno je sebi uvećala šanse za prolaz u narednu rundu već ovim trijumfom, sloviće i za favorita sa Austrijancima, dok to već protiv Francuza neće biti.

Holandija je potpuno zasluženo stigla do pobede iako je tek pred sam kraj prenela vođstvo na svoju stranu.

Podatak da su „lale“ za 95 minuta igre imale 65%-35% loptu u svom posedu, 21 udarac ka golu naspram devet Poljaka mnogo toga govori u prilog dominaciji Depaja, Van Dajka i družine u nedelju popodne na „Folkspark“ stadionu u Hamburgu.

Nekoliko šansi koje su kreirali Holanđani pred golom Ščensnog bile su izrazito povoljne.

Holandiji je danas, utisak je, nedostajao istinski „špic“ koji bi sve te prilike pretavaro u golove i doneo miran nastavak meča, već od poluvremena, jer su u prvih 45 minuta Kumanovi igrači promašivali iz velikih prilika.

Nisu se proslavili Simons, Depaj, lopta ih nije „slušala“, ali jeste iz prvog pokušaja u gol Buksu – kada su Poljaci iznenađujuće poveli u 16. minutu.

Gakpo je, potom, postavio stvari u ravnotežu, konačno se konstantna inicijativa „lala“ isplatila, ali tu se nisu zaustavili, navaljivali su sve vreme ka golu protivnika.

Selektor Poljaka je trostrukom izmenom u začetku drugog poluvremena koliko-toliko amortizovao napade Holandije, ali bilo je to kratkog daha. Sve vreme su Holanđani bili ti koji su se pitali za sve u igri.

 


U kritičnim momentima Ščensni je potvrdio klasu, vreme je curilo, nervoza se uvlačila u redove „lala“ i onda je Kuman pouvukao ključni potez. Uveo je Veghorsta, a ovaj se u 83. minutu pojavio u pravo vreme na pravom mestu – da podmetne nogu na pas Akea i da matira golmana Poljaka.

Mogli su potom i igrači Poljske do gola!

U 90. minutu Fanbrugen je sjajno odbranio pokušaj Šviderskog sa nekoliko metara, bila je to vrlo opasna situacija po Holanđane, poslednja takva za njih na utakmici koju su u dodatnih pet minuta, potom ,uspeli da iskontrolišu.

Be the first to comment on "LALE POSLE DRAME DO POBEDE: Veghorst doneo trijumf Holandiji protiv Poljske!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*