TADIĆ NIJE ZADOVOLJAN ODLUKOM PIKSIJA: Najbolji sam igrač tima!

Kapiten Srbije Dušan Tadić priznao je da mu je teško pala odluka selektora Dragana Stojkovića Piksija da ne počne meč protiv Engleza.

Na početku razgovora za RTS je istakao da je propuštena velika šansa.

 


– Mislim da smo propustili veliku šansu, nudili su se celu utakmicu, dali su prostora, bilo je između linija i mogli smo kazniti i u prvom i drguom poluvremena. Nudili su se, mogli smo, ostaje žal.

Kao i selektor bio utučen zbog poraza.

– Pa jeste, znali smo odmah da ćemo imati šansu protiv njih, nisu pritiskali loptu, imali smo sl obodne lopte i mislim da smo mogli da ugrozimo i nanesemo bol, da je bilo dosta prliika. Nismo ovako imali prilika možda, ali mislim da smo mogli da ugrozimo i sad treba da se okrenemo sledećoj utakmici i probamo da pobedimo.

Potom je prokomentarisao i odluku da ne počne meč.

Teško, iskreno teško, mislim pričao sam sa selektorom, imamo komunikaciju, ali sam teško prihvatio jer se igra protiv Engleske, lider sam, kapiten, mislim da sam najbolji igrač ovog tima. Naravno da mislim da je trebalo da počnem, ali poštujem odluku selektora, mislim da sam mogao više da uradim za 90 mkinuta. Ako on kaže, da igram 30 minuta, onda ću da igram 30. Ali dobro, idemo dalje, nije bitan pojedinac, nije to bitno, bitno je da idemo dalje, to je najbitnije, to je jedino pravo merilo. Imamo veliko zajedništvo i učinićemo sve za to.

Publika je bila na visini zadatka.

– Jeste, fenomenalna publika, stvarno smo uživali, znali smo da će biti podrška, pogotovo sad u Minhenu, tako da… Stvarno su nam dali vetar u leđa, mnogo su nam pomogli i žao mi je što nismo obradovali.

On je potom govorio i o meču sa Slovenijom.

– Dobra analiza, dobar oporavak, da se spremimo za sledeći meč, gledao sam Sloveniju i Dansku, dosta su nezgodni, kad su dali gol, mogli su da postignu još jedan gol, tako da, mislim da je šteta. Mislim da možemo da im nanesemo bol, neće biti lako, idemo da se oporavimo.

 


Na kraju, Tadić je rekao da je njihova obaveza da odu dalje.

– Ne, svakako sam od početka optimista, mislim da je to obaveza, tako da… Nadam se da ćemo to učiniti, idemo korak po korak, to je najbitnije.

Be the first to comment on "TADIĆ NIJE ZADOVOLJAN ODLUKOM PIKSIJA: Najbolji sam igrač tima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*