LEGENDARNI SRBIN ZAGRMEO: Najbolji igrač nije u sastavu, a kad sam video NJEGA na spisku mnogo sam se smejao!

FOTO: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo posle 24 godine, a turnir u Nemačkoj igra se od 14. juna do 14. jula.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su deo C grupe sa Engleskom, Slovenije i Danske (po rasporedu utakmica).

 


O meču sa Gordim Albionom govorio je i Saša Ćurčić, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i igrač Boltona, Aston Vile i Kristal palasa.

– Uh, pa ima i ta Engleska rupa, nije nepobediva, ali pitam se sa kojim timom da je napadnemo. Jeste li znali da je Džud Belingem dete iz mafijaške porodice? Ozbiljno mafijaške, tata mu je mafijaš. Ako nekom nije jasno otkud malom mu*a tako mladom, eto odgovora. Taj se ničeg ne plaši – počeo je Ćurčić u intervjuu za Informer.

Plaše li se Englezi naših „orlova?“

– Samo Aleksandra Mitrovića. Možda ne reprezentativci koliko običan narod. Poruka za Piksija i društvo – kad sletite u Nemačku i dotaknete zemlju, prekrstite se i pomolite se za „Svetog Mitra“. Bez njega nemamo čemu da se nadamo.

Selektor je nedavno rekao da očekuje da Dušan Vlahović „eksplodira“. Šta mislite o tome?

– Dobar je Vlahović, nije to sporno, ali vidite, niko ga se ne plaši. Čovek igra u Seriji A. Nije to ona Serija A kada su bili Savićević, Roberto Bađo… Ovo sada je „liga pešaka“. Pobeđuješ neku Moncu, Bolonju… Inter je za 50 odsto snage šampion, Milana nigde nema. Nije impresivna referenca kad kažete da igrate za Juventus.

Koliko može Srbija na Evropskom prvenstvu?

– Ma šta može kad ne ide najbolji igrač kog Srbija ima? Ne znam čemu dalje da se nadamo. Hoćemo da pravimo rezultat, a najmodernijeg, najbržeg i najkreativnijeg igrača smo ostavili kod kuće. Nije mi jasna ta politika.

Na koga mislite?

– Mislim na svog sina Nemanju Radonjića. On je morao da bude na spisku. Trebalo je Piksi da ga mazi, da ga pazi, da mu ovaj uvek bude raspoloživ i uđe da odigra 15-20 minuta. To što on može, niko u timu ne može. Tadić, recimo, dribla u prostoru, a Radonjić dribla u trku. On je u potencijalu bolji igrač.

Možda, ali ove sezone nije bio na visokom nivou. Valjda se i to gleda?

– Kakav nivo i kakva statistika. Ovo je veliko takmičenje, motivacija, trenutak inspiracije. Svako veliko takmičenje izrodilo je jednu veliku zvezdu koja je tamo pošla kao fotograf. Ono kad selektori prave spisak, pa im ostaje još jedno mesto pa kažu: „Sine, hajde pođi ti da ima ko da nas fotografiše“. E taj od kojeg se ništa ne nadaju, često bude odličan. Nije za Evropsko prvenstvo bitno koliko je Radonjić dao golova tokom sezone.

Dobro, Radonjić nije na spisku, ali ako vam se čini ovaj tim od 26 igrača koji jesu?

– Spisak je posebna priča. Mnogo sam se smejao kad sam gledao. Tu je izvesni Stojić. Čast dečku, ali prvi put sam čuo za njega. Aj što sam čuo za njega, nego mu dugujem zahvalnost što sam zahvaljujući njemu prvi put čuo i za TSC. Eeeej, pa kakav je to klub? Pazite, imamo reprezentativca koji iga za TSC. A kad sam video Gudelja

Šta fali Gudelju?

 


– Koleno. Čovek nema koleno. Imao je 17 operacija za 12 sati. Stalno nešto operiše. A kad ne operiše koleno – on presađuje kosu. Što bi se reklo – operiše dlaku. Ahahah, pa gde to ima? Opet vodimo povređenog čoveka na Evropsko prvenstvo.

Selektor Stojković rekao je da Gudelj nije povređen.

– Sigurno. On je terminator iz Trebinja. Uspeo je da zaleči sve rane i sad će da zablista u Nemačkoj. Hajde i to čudo da vidimo.

Hoće li nam biti lakše sa Danskom?

– Možda na papiru. U stvarnosti, pitam se gde nam je odbrana? Ne može da se igra bez stabilne i jake odbrane. Ukoliko budemo igrali u formaciji 4-4-2, možemo nečemu da se nadamo. Ako budemo izmišljali nešto sa trojicom pozadi i bez standardnih bekova, svako će nas puniti.

Čak i Slovenija? Protiv nje je Srbija blagi favorit.

– Ma kakva Slovenija… Asocijacija na tu zemlju su mi grudvanje, motorne sanke, Sneško Belić… Nisam ni ušao na internet da pogledam slovenačku ligu, slovenački fudbal i slovenačke igrače. To mora da se dobije. Moramo da ih pregazimo. Ali zaista da pregazimo 90+7 minuta, a ne kao protiv Kameruna da gazimo 60 minuta i onda stanemo.

Može li uz malo sreće Srbija ipak da prođe grupu?

– Iskreno bih voleo da se to desi. Ako odbrana bude dobro funkcionisala, sve je moguće – zaključio je Ćurčić.

Be the first to comment on "LEGENDARNI SRBIN ZAGRMEO: Najbolji igrač nije u sastavu, a kad sam video NJEGA na spisku mnogo sam se smejao!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*