ČUDESAN PODVIG SRPKINJE: Olga Danilović posle EPSKOG preokreta eliminisala 10. teniserku sveta!

Olga Danilović plasirala se u 3. kolo Rolan Garosa.

Sjajna Srpkinja je u okviru 2. kola Otvorenog prvenstva Francuske posle velikog preokreta savladala Amerikanku Danijel Kolins, 10. teniserku sveta, rezultatom 2:1 (6:7, 7:5, 6:4).

 


Bio je ovo njihov drugi međusobni duel i prvi trijumf Olge, a meč je trajao 155 minuta.

Naša teniserka je u jednom momentu bila na ivici provalije, Kolinsova je dobila prvi set u tajbrejku, a u drugom je servirala za pobedu, ali je Olga pokazala veliko srce i hrabrost i uspela je da napravi neviđen preokret i iznenađenje turnira do sada, jer je eliminisala teniserku koja je bila u fenomenalnoj formi do Rolan Garosa.

Kolinsova je u fenomenalnoj formi i trenutno je bila jedna od najtežih rivalki koje je Olga mogla da dobije u ovako ranoj fazi.

Prvi set je doneo veliku borbu u kojoj nije bilo brejkova, ali je Kolinsova bila uspešnija u tajbrejku, došla je do 5:2 i potom sigurno obezbedila prvi set.

U drugom je viđeno više brejkova na obe strane i češće se dešavalo da teniserke gube svoje servise.

Olga je izgubila servis na startu i konstantno je bila u zaostatku, ali se vraćala i uspevala da izjednači.

Kolinsova je u sedmom gemu uspela ponovo da vrati brejk, a zatim je servirala za pobedu, ali se Olga ponovo vratila u meč i uspela je da izjednači.

Potom je Kolinsova imala dve brejk lopte, ali je Olga uspela da se vrati i da osvoji svoj gem, posle čega je stavila Kolinsovu pod pritisak i došla je do tri set lopte. Branila se Kolinsova dva puta, ali je treća bila sreća za Olgu, koja je uspela da osvoji set i dođe do 1:1.

Olga je napravila rani brejk na startu i bila je bliža pobedi, ali je Kolinsova uspela da vrati brejk odmah u narednom gemu, a potom se požalila i na problem sa leđima, pa je tražila medicinski tajmaut i dobila je masažu.

 


Usledilo je nekoliko sigurnih gemova teniserki koje su servirale na obe strane, pa se došlo do 4:4, bez brejk lopti.

Potom je Olga ponovo odlično odigrala svoj gem i stavila Kolinsovu pod pritisak da sada ona servira za ostanak na turniru.

Ubrzo je došla do meč lopte, koju je i iskoristila, a sada je u narednom meču čeka duel protiv hrvatice Done Vekić, koja je takođe napravila iznenađnje i izbacila 18. teniserku sveta Martu Kostjuk.

Be the first to comment on "ČUDESAN PODVIG SRPKINJE: Olga Danilović posle EPSKOG preokreta eliminisala 10. teniserku sveta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*