LEGENDARNI AS CRNO-BELIH ZAGRMEO: Partizan je potonuo i raspada se!

FOTO: FK Partizan

Legendarni fudbaler i trener Partizana Ivan Golac još jednom je govorio o stanju u svom voljenom klubu.

On je jedan od 79 potpisnika „Apela za oslobađanje Partizana“.

 


Golac je veliki deo života proveo u Engleskoj i Škotskoj, a sada je u razgovoru za „Sport klub“ rekao da su tamo nemoguće stvari koje se ovde dešavaju.

„Takve se stvari tamo ne dešavaju i ne mogu da se dogode, nezamislive su. Lako bi se u hodu i u roku od 24 sata rešilo. Vrlo je sve jasno, pravila su postavljena. Kada nemate uspeha, bez obzira ko ste i šta ste, odlazite. Ovde su ljudi u Partizanu koji nemaju veze sa fudbalom, niti ga osećaju. To je najveća razlika. Kada nema „komon sensa“, a ovde ga nema, onda se ovakve stvari dešavaju. Zastrašujuće je i nedopustivo šta se događa sa Partizanom. Klub koji je bio na svetskom nivou, danas se raspada“.

Govorio je i omladinskoj školi crno-belih.

„Prestali su da proizvode igrače. Kada radnike zamene trgovci, onda dođete u takvu situaciju. Ima i u inostranstvu dosta devalvacija po tom pitanju. Kada imate mnogo stranaca, onda su tu vaša deca hendikepirana. I u Partizanu je tako. Nisam protiv stranaca, ali taj inostrani igrač mora da bude nekoliko puta bolji od ostatka naših igrača. Za jednog našeg stranca imamo petoro naše dece koji bi mogli da igraju, a doneli bi klubu kasnije višestruku dobit“, rekao je Golac i nastavio:

„Trasnfer politika, znanje, veze, oni ne barataju ničim. Pa mi ne možemo da prodamo jednog poluozbiljnog igrača. Doći će neki igrači u klub koji ne mogu nigde da igraju. Ozbiljni klubovi, a Partizan je nekada bio ozbiljan, mogu da od jednog trasfera žive par godina. Očigledno je da ova uprava nije u stanju da to obezbedi“.

Partizan je u teškoj poziciji.

„Zamenjene su sve teze, isti se vrte u krug, i nije to samo u Partizanu, već u celoj ligi, sve je devalvirano. Sve ovo što se godinama događalo preti Partizanu da prestane da bude ozbiljan kandidat za bilo kakvo takmičenje. Nekada su se tresli klubovi kada dolaze na JNA, a danas dolaze da nas pobede. Partizan je potpuno potonuo, u haotičnom je stanju“, poručio je Golac.

Apel je potpisao veliki broj bivših fudbalera Partizana, ali je jasno da i neka velika imena fale na tom spisku asova.

„Ima sigurno onih koji fale, onih koji nisu hteli, uvek ima sitnosopstvenika koji su gledali samo sebe. To je kada nemaju karaktera. Nemoguće je da ne vidite šta se događa i da ne mislite ništa o tome. Ne iznenađuje me ništa“, rekao je Golac

Partizan se jutros oglasio saopštenjem i demantovao sve što je napisano u apelu nekadašnjih crno-belih asova, a Golac to karakteriše kao:

„Dilentatizam, ne znam kako drugačije opisati. To je ruganje. Nisu dovoljno kvalitetni i sposobni da vode Partizan. Znaju da čine loše Partizanu i još uvek ostaju. Partizanu je potreban neko ko živi za klub, ko oseća klub, ko zna šta ovaj fudbalski klub znači navijačima“.

 


Golac smatra da će Partizanu biti potrebno dugo vremena da se vrati na staze stare slave.

„Teško će biti sve kao nekada. Kada se nešto tako dogodi, a događa se godinama, takvo rasulo, onda moraju doći istinski kvalitetni ljudi, koji moraju disati za klub kako bi Partizan ponovo oživeli. Partizan nikada neće biti na onom nivou, ali se nadam da će biti zdraviji u budućnosti. Kada vidite one tribine, ja odmah prebacim kanal, ne mogu da gledam prazne tribine mog stadiona. Trebaće mnogo vremena ako se krene danas, trebaće mnogo vremena“, poručio je Ivan Golac.

2 Comments on "LEGENDARNI AS CRNO-BELIH ZAGRMEO: Partizan je potonuo i raspada se!"

  1. Pavle Ilic najgori sudija svih vremena treba mu zabraniti pristup utakmicama bilo koje lige!

  2. Golac godinama uopšteno filozofira i kritikuje.Neka predloži kako smeniti rukov.fkp,kako vratiti dugove,kako obezbediti sredstva za dalji rad,kako i čime vratiti navijače,kako zadržati kvalitet u timu,dovesti iskusnog trenera…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*