NOVAK USPEŠNO STARTOVAO: Đoković se namučio, ali u tri seta eliminisao domaćeg tenisera!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je domaćeg tenisera Pjera-Uga Erbera sa 3:0 u prvom kolu Rolan Garosa i tkao na najbolji način započeo odbranu titule osvojenu prošle godine.

 


Od starta susreta Novak je odlično ušao u meč i već posle 1:1 „dodao gas“ i napao Erbera za prvi brejk na meču. A, ono što je u ovom momentu moglo da raduje sve navijače jeste način i lakoća kojom je dolazio do poena i nalazio rešenja za udarce Francuza. Tako, na kraju seta, Novak novim brejkom dolazi do 6:3 i osvaja prvi set.

U nastavku, viđena je ista slika, ali samo u prvom gemu. Novak je odmah napao i upisao gem, ali je Francuz uspeo da pronađe pravi ritam i uzvrati brejkom, a onda i spase brejk loptu Novaka na svoj servis i povede sa 2:1. Novak je uzvratio za 2:2, a onda se ispostavilo da je Francuz mnogo tvrđi orah nego što je to delovalo na početku meča. Malo po malo Erera je pronalazio svoj ritam i sigurnom igrom natereao je rivala da u dva navrata servira za ostanak u setu. Sa druge strane, Đoković je morao da dosta energije troši za svaki poena, ali je onda uveo set u taj-brejk gde je odmah došao do 3:0 i na kraju sa 7:3 došao do drugog osvojenog seta.

Ako je u drugom setu i bilo neizvesnosti, sve to nastavilo se i do kraja. Niti jedna niti rugi teniser nisu uspevlai da dođu u situaciju da ozbiljnije ugroze rivala i dođu do brejka. Posle 4:4, Novak igra mnogo ozbiljnije i bez izgubljenog poena dolazi do 40:15, a onda i do 5:4 i na taj način stavlja Francuza u poziciju da servira za ostanak u setu i meču.

I ovoga puta, kada je bilo najpotrebnije, Novak dolazi do prednosti, a onda i brejka za 6:4 i pobedu za drugo kolo Rolan Garosa.

 


U sledećem meču Novak će se sastati sa Špancem Roberto Karbaljes-Baenom.

Be the first to comment on "NOVAK USPEŠNO STARTOVAO: Đoković se namučio, ali u tri seta eliminisao domaćeg tenisera!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*