ŠTA SE OVO DEŠAVA? Evroliga ponovo PROMENILA ploču, Zvezda i Partizan…

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Fajnal-for Evrolige je prilika za Bord najvećeg evropskog takmičenja da organizuje niz sastanaka i donese odluke za narednu sezonu, što je upravo slučaj u Berlinu.

U petak je predsednik Evrolige Dejan Bodiroga najavio da će dosta toga biti poznato do nedelje, ali je već u subotu nagovešteno u kom pravcu razmišljaju čelnici elitnog takmičenja.

 


Na konferenciji za medije održanoj u Berlinu direktor takmičenja Paulijus Motiejunas je otkrio da se razmišlja o podeli licenci na tri do pet godina klubovima, umesto specijalnih pozivnica na jednu godinu.

– Trebalo bi da gledamo na kratke i duže staze. Kratkoročno moramo da biramo, imamo pet klubova i jedan od njih je Pariz, koji želimo da zadržimo u ligi, ali to je za sada samo za jednu godinu. Posle toga gledamo da podeliko „vajld karte“ na duže staze. Trenutno ne analiziramo mesta i nove suvlasnike. Model sa „vajld kartama“ trenutno je lakše monetizovati i načiniti da nastavimo da rastemo. Tako smo se dogovorili sa klubovima. Sa Virtusom smo imali sastanak, video sam projekat oko arene, neverovatno je šta rade. Odlični ljudi vode klub, stvarno dokazuju da su za nivo Evrolige i zaslužuju šansu da nastave. Govoreći to, tako i ostalih pet klubova koje sam spomenuo zaslužuju – rekao je Motiejunas.

Upravo takvu pozivnicu čekaju i Crvena zvezda kao ABA šampion, te Partizan kao najgledaniji tim u poslednje dve sezone Evrolige.

 


On je dodao i da će se za narednu sezonu dodeliti jednogodišnja pozivnica, a da će onda na snagu stupiti licence u trajanju od tri do pet godina.

Biće veoma neizvesno do konačne odluke elitnog takmičenja.

Be the first to comment on "ŠTA SE OVO DEŠAVA? Evroliga ponovo PROMENILA ploču, Zvezda i Partizan…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*