NIKOLIĆ NIKADA OTVORENIJI: Opleo po sebi, klubu i saigračima!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana još jednu sumornu sezonu završili su remijem rezultatom 2:2 protiv Radničkog iz Kragujevca.

Po završetku meča opširan i iskren razgovor sa novinarima imao je napadač Parnog valjka Nemanja Nikolić.

 


On je na početku govorio o samoj utakmici protiv tima sa stadiona „Čika Dača“.

– Loše, jako loše, prvo poluvreme užasno iskreno. Počevši od mene pa preko svih ostalih aktera osim golmana. Bez obzira što primamo dosta golova nisu momci iz odbrane jedini krivi, da se ne lažemo, jer odbrana počinje od napada. Bez obzira što smo primili preko 50 golova sa Evropom, ne pamtim da je zadnji put to bilo. Dali smo dosta golova, ali to znači da mi napadači nismo vodili računa o odbrani, tako da se izvinjavam momcima u odbrani i golmanu za celu sezonu. Ja im se izvinjavam u svoje ime, sad, ako će neko drugi drugačije shvatiti mene to ne zanima jer ovakav odnos je neprihvatljiv. Nismo ni trebali da dobijemo utakmicu, nešto nas je pogledalo. Ova mladost koja je ušla, na koju je trebalo da se ranije obrati pažnja. Pogledajte Trifunovića, Rogana, Stjepanovića koji je odigrao dva perfektna derbija, Janković mali. To su deca koja su trebala da dobiju veću minutažu, po mom mišljenju – rekao je Nikolić, a potom i dodao:

– Dosta faktora je uticalo. Sa +6 kad odete na -16 je katastrofa, ne znam šta bih rekao. Bez obzira što je u nekim situacijama sudija bio kriv, to znamo svi, nema potrebe da se krije. Sudija je apsolutno bio kriv za određeni broj bodova, ali smo i mi za većinu. Tako da koliko god sudije bile krive, više smo mi krivi. Na nama je da probamo da unapredimo igru, ovo što smo napravili ove sezone jer je prošle sezone bilo i gore. Ako smo sada drugi i nismo zadovoljni, mislim barem ja, ostaje žal za onim što se nismo borili za šampionsku titulu. Bez obzira što neko priča da nismo imali kvalitet, ja ne mislim tako jer smo u nekim određenim utakmicama pokazali da imamo kvalitet i sa punim pravom mogu da kažem da mi je baš žao što se nismo borili i mislim da vama svima kao i navijačima i svima u zemlji bilo zanimljivije da smo mi izdržali i borili se do kraja. Nismo uspeli ove sezone, izvinjavam se, valjda ćemo sledeće.

Imao je samo reči hvale za Radnički.

– Podsećaju me na Spartak, kada sam ja bio u Spartaku kod Ace Veselinovića i Gaćinovića. stvarno sam srećan jer odavno jedan tim iz tog dela nije bio u Evropi. Zaslužuju nov stadion, čak i država da im pomogne da klub bude srce Šumadije.

Fudbaleri Partizana su na polusezoni bili prvi, a onda je usledio ogroman pad i na kraju je jedva osvojeno drugo mesto.

– Da. Stvarno bih svašta rekao, ali suzdržavam se da ne kažem svašta. Ne osećam se dobro što je tako ispalo. Velike ambicije sam imao, čak sam i na početku sezone rekao da imam pravo da se nadam bez obzira što su nas otpisali. Neshvatljiv pad, posle derbija od 2:2, protiv Kruševca.. Bez obzira da li je bio penal, morali smo da rešimo meč. Pojedini igrači bi trebaju da se zapitaju, Partizan nije autobuska stanica. Da neko dođe prođe i sad super. Ja mislim da će dobar deo igrača ostati, pogotovo domaći, mi ovde ostajemo na našim leđima će biti i kritike. Dobro da se zapitaju pojedini igrači, to ja kao jedan od najstarijih kažem – rekao je Nikolić.

Stiče se utisak da se pojedini fudbaleri Parnog valjka nisu zalagali u defanzivi.

– Znate kako, ja nemam zamerku kompletnu na njih, ja imam u nekim situacijama čak i na naše igrače i sebe. Naravno ako imamo zamerku, ako u priči lažemo TV ne laže. Bez obzira što smo drugi ja smatram da nismo ispunili zadatak.

Govorio je i o potencijalnim promenama u Patizanu.

– Moramo da znamo da se nosimo sa pritiskom. Kada je lepo – sve je lepo, a kad dođu problemi u Partizanu je najteže igrati. Publika u Partizanu je lepa ali i teška. Svaka kritika se čuje pogotovo što je prazan jug. sad na koga to utiče mora da se zapita. Želeosi da dođeš u Partizan i sada kada si tu moraš da se nosiš sa pritiskom. Mislim da treba dosta stvari da se menja, kao što i slušamo navode. Mislim da će se menjati neke stvari, sad koje to, nije na meni da sudim ni da donosim odluke. Možda ja trebam da se menjam – rekao je fudbaler Partizana.

 


Za kraj razgovora govorio je i o svom statusu u klubu

U početku da. U nekim momentima kada mi je išlo mislim da sam tad trebao da dobijem veću šansu, pa ako dođe do zamora materijala da se preselim na klupu. Ja ću uvek biti u službi kluba, bez obzira na sve. Sve dok misle da sam im potreban ja ću ovde biti i moja je želja da u Partizanu ostanem i da Bože zdravlja završim karijeru ovde – završio je Nikolić.

Be the first to comment on "NIKOLIĆ NIKADA OTVORENIJI: Opleo po sebi, klubu i saigračima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*