JASAN ZAHTEV: Partizan traži smenu čelnika KSS!

Košarkaški klub Partizan zatražio je hitan postupak protiv funkcionera Košarkaškog saveza Srbije Milorada Milojkovića.

Zahtev crno-belih prenosimo u celosti.

 


.„Neposredno pre prve utakmice finalne serije regionalne ABA Lige na zahtev KK Crvena zvezda funkcioner KSS zadužen za suđenje, Milorad Milojković dostavio je direktoru KK Crvena zvezda izjavu po kojoj je tobože pre finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu KK Partizan zahtevao da se za suđenje delegira „pet sudija sa liste Evrolige iz Slovenije, i eventualno i sudije iz Hrvatske, što je njemu (takođe tobože) rekao potpredsednik KSS za takmičenje, Dušan Projović od koga su to navodno tražili predstavnici KK Partizan. Reč je o notornoj neistini. Tako nešto se nikada nije dogodilo.Koristeći tu neistinitu izjavu KK Crvena zvezda je na osnovu nje izvršila dodatni pritisak na sudije u ABA Ligi, sa idejom da ban terena i sportskog takmičenja obezbedi dodatnu prednost za sebe (jer tobože je KK Partizan povezan sa sudijama iz Slovenije), iako je takva tvrdnja najblaže rečeno potpuna glupost.U tim okolnostima KK Partizan je zahtevao od Dušana Projovića da bez odlaganja oficijelno potvrdi da li je zaista rekao nešto tako neistinito i neverovatno Miloradu Milojkoviću, ili je Milojković sve to izmislio sa ciljem da pomogne KK Crvena zvezda.Dušan Projović je potvrdio da KK Partizan nikada ništa tako niti slično nije tražio od njega (ni usmeno ni u pisanoj formi), da nikada u vezi sa kup utakmicama nije bilo pominjanja sudija iz Slovenije i Hrvatske i da sve drugo, citiramo, predstavlja insinuaciju, neistinu, zagađenje ljudske psihe i izmišjotine, koje ‘služe na čast“ onima kojih proizvode. Bio je to vrlo jasan odgovor.Imajući ovo što smo naveli u vidu molimo Vas da KSS odmah preduzme sve potrebne mere i pokrene odgovarajući postupak protiv Milorada Milojkovića u skladu sa opštim aktima saveza. Milojković bi svakako, pa našem mišljenju, morao da bude smenjen, bez mogućnosti da dalje obavlja bilo kakvu funkciju u KSS“, stoji u dokumentu, prenosi„Sportal“.

„Neposredno pre prve utakmice finalne serije regionalne ABA Lige na zahtev KK Crvena zvezda funkcioner KSS zadužen za suđenje, Milorad Milojković dostavio je direktoru KK Crvena zvezda izjavu po kojoj je tobože pre finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu KK Partizan zahtevao da se za suđenje delegira „pet sudija sa liste Evrolige iz Slovenije, i eventualno i sudije iz Hrvatske, što je njemu (takođe tobože) rekao potpredsednik KSS za takmičenje, Dušan Projović od koga su to navodno tražili predstavnici KK Partizan. Reč je o notornoj neistini. Tako nešto se nikada nije dogodilo.

Koristeći tu neistinitu izjavu KK Crvena zvezda je na osnovu nje izvršila dodatni pritisak na sudije u ABA Ligi, sa idejom da ban terena i sportskog takmičenja obezbedi dodatnu prednost za sebe (jer tobože je KK Partizan povezan sa sudijama iz Slovenije), iako je takva tvrdnja najblaže rečeno potpuna glupost.
U tim okolnostima KK Partizan je zahtevao od Dušana Projovića da bez odlaganja oficijelno potvrdi da li je zaista rekao nešto tako neistinito i neverovatno Miloradu Milojkoviću, ili je Milojković sve to izmislio sa ciljem da pomogne KK Crvena zvezda.

Dušan Projović je potvrdio da KK Partizan nikada ništa tako niti slično nije tražio od njega (ni usmeno ni u pisanoj formi), da nikada u vezi sa kup utakmicama nije bilo pominjanja sudija iz Slovenije i Hrvatske i da sve drugo, citiramo, predstavlja insinuaciju, neistinu, zagađenje ljudske psihe i izmišjotine, koje ‘služe na čast“ onima kojih proizvode. Bio je to vrlo jasan odgovor.

 


Imajući ovo što smo naveli u vidu molimo Vas da KSS odmah preduzme sve potrebne mere i pokrene odgovarajući postupak protiv Milorada Milojkovića u skladu sa opštim aktima saveza. Milojković bi svakako, pa našem mišljenju, morao da bude smenjen, bez mogućnosti da dalje obavlja bilo kakvu funkciju u KSS“, stoji u dokumentu, prenosi„Sportal“.

Be the first to comment on "JASAN ZAHTEV: Partizan traži smenu čelnika KSS!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*