OTKRIVENO: Evo ko donosi odluku o potencijalnoj promeni imena Partizana!

FOTO: FK Partizan

Velika polemika pokrenula se u crno-belij javnosti nakon sednice Izvršnog odbora Jugoslovenskog sportskog društva Partizana.

Na njoj je pokrenuta inicijativa da se iz zvaničnog imena izbriše „jugoslovenskog“, te da ubuduće glasi samo Sportsko društvo Partizan.

 


Taj predlog podigao je pravu prašinu i i brojne osude, dok je bilo i onih koji su se složili sa njim.

Sada se o svemu oglasio predsednik JSD Ostoja Mijailović, koji je istakao da ime još uvek nije promenjeno.

„Niko nije rekao da će se menjati naziv Partizana, već da želimo otvaranje diskusije na tu temu. Poslednjih godina na našu adresu stiglo je mnogo zahteva za izbacivanje prefiksa „jugoslovensko“ iz imena kluba“, objasnio je predsednik JSD Partizan Ostoja Mijailović, a prenosi „Informer“.
On je naglasio da će navijači odlučiti o promeni imena, odnosno, oni koji su vlasnici članskih karata.

„Vlasnici članskih karata bi trebalo uvek da glasaju o najvažnijim strateškim stvarima u vezi sa klubom. Ja ću uvek slušati volju većine naših navijača, oni su suština postojanja velikog brenda kao što je Partizan. Ne zaboravite da je JSD Partizan jedno od najtrofejnijih sportskih društava u Evropi“, podvukao je Mijailović.

Sličnog stava je i generalni sekretar Sportskog društva Željko Tanasković, koji naglašava da se za sada ništa neće menjati.

 


Međutim, u perspektivi je i promena zvaničnog grba.

„Ideja je da se najpre pokrene diskusija između pravih i iskrenih partizanovaca. Razmotriće se sve opcije i želimo da se u raspravu uključe članovi svih klubova naše crno-bele porodice, kao i bivši i sadašnji sportisti Partizana. Nismo razmatrali opciju promene grba ukoliko dođe do promene zvaničnog naziva Sportskog društva, ali i o toj opciji će se diskutovati kada za to dođe vreme“, istakao je Tanasković.

Be the first to comment on "OTKRIVENO: Evo ko donosi odluku o potencijalnoj promeni imena Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*