DEBAKL U RIMU: Čileanac DEKLASIRAO neprepoznatljivog Novaka!

Posle nesvakidašnje povrede kada ga je pogodila flašica koja je pala sa tribine, prvi teniser sveta Novak Đoković danas nije ličio na sebe u duelu sa čileanskim predstavnikom Alehandrom Tabilom, 32. teniserom sveta.

Izgubio je srpski teniser rezultatom 2:0 (6:2, 6:3).

 


Od samog početka meča Novak se prilično mučio, nikako nije uspevao da uhvati svoj ritam igre, što je njegov rival umeo da iskoristi i da ekspresno stigne do dva brejka prednosti za vođstvo od 4:0.

Tek tada je Nole počeo da se “budi“, ali bilo je suviše kasno. Čileanac je stekao veliko samopouzdanje i do kraja seta je uspeo da zadrži stečenu prednost, za konačnih 6:2 u ovom delu igre.

Verovali smo da će Đoković od početka drugog seta uspeti da se “resetuje“ da će zaigrati na očekivanom nivou, ali umesto toga Tabilo odmah pravi novi brejk, dolazi do vođstva od 2:0 i stavlja našeg tenisera pod još veći psihološki pritisak.

Uspeo je Nole zatim da stabilizuje servis i osvoji dva svoja servis-gema, ali nikako nije nalazio način da dođe do prvog brejka u ovom meču…

 


Tabilo je potvrdio vodstvo od 4:2, potom je Novak, opet mučeći se, uspeo da odbrani svoj servis i smanji na 4:3. Na stranu Đokovićevi problemi, Tabilo je stizao sve danas i osvojio dva naredna gema za konačnu pobedu.

Be the first to comment on "DEBAKL U RIMU: Čileanac DEKLASIRAO neprepoznatljivog Novaka!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*