ABA LIGA SE OGLASILA: Budućnost oštećena protiv Partizana!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Oglasila se ABA lige posle utakmice Partizana i Budućnosti.

Utakmica koja je odlučila putnika u finale regionalnog takmičenja je otišla u korist crno-belih koji su boljom igrom u drugom delu meča na kraju slavili u Beogradskoj areni i tako se plasirali u finale ABA lige.

 


Meč je obilovao neizvesnim i spornim situacijama, a iz ABA lige je stiglo saopštenje koje je rezrešilo sve dileme.

„Na 7:09 pre kraja druge četvrtine, dok je lopta napuštala ruke ofanzivnog igrača (Jogija Ferela) kada je pokušao šut za tri poena i pre nego što se ofanzivni igrač (Jogi Ferel) dočekao sa obe noge na parket, bilo je telesnog kontakta iniciranog od strane defanzivnog igrača (Alekse Avramovića). Arbitri su dosudili faul na ofanzivnom igraču (Jogiju Ferelu). Sudije su donele dobru odluku.

 


Dok je padao na parket, ofanzivni igrač (Jogi Ferel) je udario defanzivnog (Aleksu Avramovića) u glavu desnom rukom. Sudije su iskoristile mogućnost da provere situaciju vraćanjem snimka i nakon što su ponovo pogledali igru dosudili su nesportski faul ofanzivnog igrača (Jogija Ferela). Sudije su donele ispravnu odluku.
Na 6:47 pre kraja treće četvrtine, dok je šutirao za tri poena, ofanzivni igrač (Kevin Panter) je pomerio svoju desnu nogu u stranu i inicirao kontakt sa defanzivnim igračem (Jogijem Ferelom). Sudije su svirale faul u korist ofanzivnog igrača (Kevina Pantera) što je bila pogrešna odluka. Sudije bi trebalo da su u tom slučaju dodelile tehničku ofanzivnom igraču (Kevinu Panteru)“, stoji u saopštenju.

Be the first to comment on "ABA LIGA SE OGLASILA: Budućnost oštećena protiv Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*