BEZ MILOSTI: Žestok UDAR na Zvezdu iz Evrolige, crveno-beli su sami krivi!

Crvena zvezda

Udruženje igrača Evrolige (ELPA), koje brani prava svojih članova, trenutno pregovara o novom dogovoru sa Evroligom, a više o tome, kao i o drugim temama je pričao Boštjan Nahbar.

Nahbar je za španski “Mundo Deportivo“, istakao da se situacija dosta poboljšala, posebno kada je naplata zarada.

 


– Mislim da smo već ovih prvih godina mnogo napredovali, posebno u rešavanju problema neplaćanja. S druge strane, imamo drugi sistem lekarskog mišljenja, što je veoma važno i igrači ga koriste. Popravili smo standarde u svim klubovima, i u medicinskim delovima, a takođe smo postavili pravila o dužini predsezone, koliko i kada možete da trenirate. Sezona evroligaša je veoma teška jer igra na dosta utakmica. A sada razgovaramo sa Evroligom o tome kako da rastemo zajedno, iako kada počnete da pričate o novcu, sve košta više – rekao je Nahbar.

Takođe, ističe važnost finansijske stabilnosti u klubovima Evrolige u pogledu redovnog i pravovremenog isplaćivanja plata. Kao primer naveo je Crvenu zvezdu i situaciju sa Fakundom Kampacom.

 


– Mislim da smo minimizirali problem. U sadašnjem sistemu, ako ne plaćate svoje igrače, ne možete da potpisujete nove. To se desilo u slučaju Crvene zvezde i bilo je prilično značajno jer je uticalo na Kampaca, ali to tako funkcioniše – objasnio je Nahbar.

Be the first to comment on "BEZ MILOSTI: Žestok UDAR na Zvezdu iz Evrolige, crveno-beli su sami krivi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*