ZVEZDA IZDALA HITNO SAOPŠTENJE: Topić ne ide u Ameriku

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Nakon što se pojavila informacija da bi Nikola Topić mogao da propusti eventualnu finalnu seriju ABA lige zbog „Draft kombajna“, Crvena zvezda se javila.

Naime, Zvezda je slavila u prvom meču polufinala ABA lige protiv Mege sa 103:73, čime su uspeli da dođu i do prve meč lopte, koju će pokušati da realizuju na gostujućem terenu u utorak, 7. maja, dok je prava enigma postao Nikola Topić.


On je dobio poziv od strane klubova NBA lige da se pojavi na „Draft kombajnu“ od 12. do 19. maja u Čikagu, a, u tom terminu je i eventualno finale ABA lige. Ipak, javio se i klub sa Malog Kalemegdana da objasni situaciju hitnim saopštenjem.

 


Saopštenje prenosimo u celosti.

Crvena zvezda u cilju istinitog informisanja javnosti, a nakon pojavljivanja određenih dezinformacija u petak uveče nakon prve utakmice polufinala ABA lige, obaveštava sledeće: Igrač Nikola Topić ima višegodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, i neće napuštati ni privremeno klub, ni po jednom osnovu, dok mu ne prođu sve obaveze koje ima kao igrač Zvezde. Podsećamo da nas u tekućoj takmičarskoj sezoni u narednom periodu očekuju izuzetno važne utakmice u dva takmičenja.

Problem za Zvezdu i Megu mogao je da nastane zbog toga što se „ NBA Draft Combine“ održava u periodu finala ABA lige, odnosno od 12. do 19. maja.

I Topić i Đurišić će biti na NBA draftu, te bi im potencijalno „Draft Combine“ mogao da podigne vrednost na draftu.

Ipak, zbog svega se oglasio i Miško Ražnatović, poznati košarkaški agent, i otkrio je da srpski timovi neće imati problem.

 


„Imajući u vidu da je dosta interesovanja podigla informacija vezana za poziv Topića i Đurišića za NBA draft kombajn u Čikagu, 12-19. maj, neophodno je određeno pojašnjenje. Plejof ABA u oba slučaja ima apsolutni prioritet, i igrač koji bude igrao finale će preskočiti kombajn“, rekao je Miško Ražnatović.

Be the first to comment on "ZVEZDA IZDALA HITNO SAOPŠTENJE: Topić ne ide u Ameriku"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*