STOLICA ISKREN O BORAVKU U PARTIZANU: Platili smo skupu cenu, završio sam sa radom u Srbiji!

FOTO: FK Partizan

Srpski trener Ilija Stolica postao je novi trener ekipa Trenčina iz Slovačke, govorio je o svom periodu koji je proveo na klupi Partizana.

Bivši trener crno-belih je u intervrjuu za Sport klub rekao je kako je proveo period kada je radio na mestu glavnog trenera Partizana.

 


„Odlaskom u Partizan završio sam ciklus rada u Srbiji. Znalo se i to pre potpisa ugovora, ma kako mandat bio završen. Hteo sam na zapad, bliže kvalitetnim evropskim klubovima. Kluba crno-belih velika je škola za mene, izašao sam, zajedno sa saradnicima, bogatiji za veliko iskustvo. I ako je trebalo da se plati cena, a mi smo je okrutno platili, neka bude. Pripisaću sve težini i izazovima specifičnog posla, kakav je trenerski.“, rekao je Stolica.

Ostao je Ilija Stolica dužna svim navijačima analizu svega učinjenog za njegovo vreme boravka u klubu, koje nije dugo trajalo.

„Nikakva naknadna pamet ne postoji, niti je priznajem. Iskustvo, ma kakvo bilo, dobro dođe u karijeri. Čovek prolazi kroz mnoge faze, život priznaje isključivo naučene lekcije. Imamo zadatak da se borimo, da nas i okruženje učinimo boljima.“, zaključio je sadašnji trener Trenčina.

Podsetimo, nakon Stolice na klupu Partizana seo je Gordan Petrić, ali je početkom prolećnog dela podneo ostavku, pa je do kraja sezone ekipu vodio Igor Duljaj.

Sve to je bilo dovoljno da crno-beli osvoje četvrto mesto u Superligi Srbije i propuste šansu da idu u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali i Ligu Evrope.

 


Ostaje da se vidi da li će Partizan uspeti da se konsoliduje i naredne sezone ponovo ponovi partije kao u eri Aleksandra Stanojevića.


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "STOLICA ISKREN O BORAVKU U PARTIZANU: Platili smo skupu cenu, završio sam sa radom u Srbiji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*