OZVANIČENO: Povratak Ilije Stolice!

FOTO: FK Partizan

Nekadašnji trener Partizana, Ilija Stolica (44) pronašao je novi posao, prvi od odlaska iz Humske prošlog leta posle samo dva meseca.

Rođeni Zemunac tada je smenjen posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a sada je došao do drugog inostranog angažmana.

 


U Ljubljani se 2018. godine na klupi Olimpije zadržao pet utakmica, a naredna misija je u Slovačkoj pošto je potpisao dvogodišnji ugovor sa Trenčinom.

– Velika mi je čast što sam postao trener Trenčina. Dugo pratim ovaj klub i svideo mi se još dok sam radio u Partizanu. Imao sam priliku da ispratim revanš sa Steauom leta 2015, kad je rumunski tim dobio prvi meč 2:0, da bi u revanšu Trenčin anulirao prednost ekipe iz Bukurešta posle samo dvadesetak minuta. Bio sam očaran učinkom tog sastava. Iznenadilo me je koliko je hrabar i posvećen – istakao je Stolica na predstavljanju.

Ilija je na klupi zamenio Františeka Straku koji je vodio tim u poslednjih devet utakmica i uspeo je da sačuva status prvoligaša.

U narednoj sezoni, cilj kluba iz grada udaljenog 120 kilometara od Bratislave je afirmacija mladih fudbalera, posebno se to odnosi na Afrikance.

U sastavu je šest Nigerijaca, četvorica momaka sa Zelenortskih ostrva i jedan iz Gane, a tu je i četvorica Srba.

 


U pitanju su Filip Bajinović, Njegoš Kupusović (bivši fudbaleri Crvene zvezde), Lazar Stoisavljević (nekadašnji štoper Vojvodine).

Tu je i štoper Strahinja Kerkez, inače sin Dušana Kerkeza, šefa stručnog štaba Čukaričkog.

– Znam da je klub imao poteškoća minulih godina, dobro sam upoznat sa situacijom, ali mi je drago što sam u prilici da klubu donesem novu energiju. To za mene predstavlja izazov – rekao je Stolica, koji je osim Partizana i Olimpije trenirao još Voždovac i Vojvodinu, a bio je i selektor mlade reprezentacije Srbije.


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "OZVANIČENO: Povratak Ilije Stolice!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*