IVANOVIĆ BESAN NA ABA LIGU: Nejasno mi je…

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde su na surov način došli do finala ABA lige, gde su i u drugom meču polufinalne serije slavili protiv Budućnosti ogromnom razlikom – 97:56.

Posle prvog susreta i +38 u Beogradu, Zvezda je slavila u Podgorici sa čak 41 poenom razlike i tako je postala prvi finalista.

 


Nakon utakmice, Duško Ivanović je bio prezadovoljan igrom svoje ekipe, a rekao je da je i Budućnost u jednom trenutku očigledno predala utakmicu, odustala je.

Ipak, Zvezda nije stajala sa intenzitetom, dok je Duško Ivanović otkrio i zbog čega nije.

Rekao je šta je njemu smetalo dok je bio igrač, a šta sada ne želi da se desi.

– Sad ću vam reći jednu stvar. Sa gledišta moje ekipe, a ne Budućnosti, to mora on da kaže. Mi smo bez obzira na razliku igrali maksimalno skoncentrisano, time smo pokazali respekt prema Budućnosti. Reći ću zašto. Ja sam kao igrač počeo od najmanje lige, a igrao sam Evroligu. Imao sam priliku da igramo protiv velikih igrača i onda oni igraju 50 ili 30 odsto i dobiju nas 15 ralzike. Ali posle svake te utakmice nisam mogao da imam poštovanje prema tim igračima. Onda smo igrali sa najboljima, dođu i dobiju nas 40 razlike, ja sam ih poštovao. Svaka čast. To je bio naš pristup večeras, u svakom momentu smo igrali 100 odsto.

Upitan je i o terminima ABA lige, gde je bio izuzetno nezadovoljan.

– Meni je čudno i nejasno. Jedna liga koja hoće da bude ozbiljna mora da ima kalendar na početku sezone i da se tačno zna kad se i šta igra. Ovde se sve pomera, stvar dogovora, valjda tako funkcioniše. Meni je čudno, ali ‘ajde…

Za kraj, još jednom je objasnio i koliko Zvezdi može da znači to što sada nema utakmice.

 


– Kad se ima jedna pauza, kad nema utakmica kao što smo imali u Evroligi, to može biti i pozitivno i negativno, dok se oporave to je pozitivno, a negativno je da se izgubi ritam. Ali dobro, pokušaćemo da gledamo sa pozitivne strane.

BONUS VIDEO:


1 Comment on "IVANOVIĆ BESAN NA ABA LIGU: Nejasno mi je…"

  1. Kakav zenski polni organ od coveka,al se nabija Coksiju u dupe.Ne vredi mu to ako igrachi dobro igraju bit ce trener a ako ne i bolje od njega je Coksi izbacevo.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*