CRVENO-BELA KAZNENA EKSPEDICIJA: Zvezda PONIZILA Budućnost u Podgorici i otišla u finale ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti ABA lige u sezoni 2022/23.

Nakon ubedljive pobede u Beogradu, crveno-beli su još ubedljivije savladali katastrofalnu Budućnost u Podgorici rezultatom 97:56 i sa 2:0 se plasirali u finalnu seriju plej-ofa ABA lige.

 


Izabranici Duška Ivanovića tamo će igrati sa boljim iz duela između Partizana i Cedevita Olimpije, a ta serija počinje u nedelju utakmicom u Štark areni.

Ovo je inače bila prva pobeda Zvezde nad ekipom Budućnosti u Morači kada su u pitanju dueli plej-ofa ABA lige.

Utakmica, verovatno i serija, koja nije dostojna polufinala ABA lige. Budućnost je trebalo da predstavlja rivala Crvenoj zvezdi, ali nije pokazala ni pedalj toga.

Nisu mogli da ispariraju znatno moćnijoj ekipi Zvezde, koja ih je doslovno uništila u ovom dvomeču.

Posle prvog meča u Beogradu i velikih 93:55 za Crvenu zvezdu, činilo se da će se Budućnost bolje spremiti, da će pronaći neko rešenje u narednih devet dana. Ipak, nisu uspeli niti da se pripreme, niti da zaprete ekipi Zvezde.

Doduše, jesu pretili, jesu igrali dobru košarku ali samo u prvoj četvrtini, posle koje je usledio raspad. Ali nije toliko bilo do Budućnosti, koliko do Crvene zvezde koja je zaigrala na nestvarnom nivou i u odbrani i u napadu i sve im je došlo na naplatu.

Luka Mitrović je bio najefikasniji sa 17 poena, a na parketu je proveo samo 11 minuta. Odmah do njega su Nedović i Martin sa 13 i 12 poena, a obojica su kombinovano na parketu provela 35 minuta. Vildoza je jedva premašio 10 minuta, a imao je 10 poena.

Kod Budućnosti niko nije bio ni dvocifren, što dovoljno govori o tome koliko su bili nadjačani u ovom duelu.

Zvezda je ušla u meč uz neki grč koji je očigledno bio smetnja, što su koristili Alfa Kaba i Edin Atić. Prvo je Kaba otvorio utakmicu poenima, potom je Atić ukrao loptu Kampacu i tako se došlo do serije. Tada je Nedović uspeo da prekine seriju, postigao je trojku, ali je O’Brajen uzvratio. Odmah se na startu utakmice videlo da će ovo biti napadački raspoložena utakmica sa obe strane. Pogađali su u serijama, a Budućnost je imala više koncentracije tokom prvog dela.

To se najbolje videlo tokom šestog minuta prve četvrtine, kada je Budućnost postigla koševe iz tri uzastopna napada i čime je prednost dovela do čak osam poena (17:9). Ali, tada se budi Zvezda, u igru ulazi Luka Mitrović i sada on postiže poene u serijama. Zvezdin centar je bio „iks faktor“, pogađao je sve, kupio je skokove i nije imao grešku. Nekako je Zvezda do kraja četvrtine stigla do poravnanja rezultata.

 


Druga deonica je već prošla u znaku crveno-belih. Zvezda je sada diktirala tempo, Budućnost je sve promašivala, a Zvezda je sve pogađala i zato je napravljena serija od 18:4 u jednom trenutku. Na kraju, O’Brajen je postigao četiri poena za svoju ekipu i tako je donekle osvetlao obraz tima, dok je Zvezda svoju prednost uvećala do čak 14 poena razlike.

Sve to je bio samo uvod u ono što će uslediti. Treća deonica je donela Crvenoj zvezdi čak 29 poena, prednost od 32 poena razlike i tu je bio kraj.

Budućnost se već predala, što se videlo i u poslednjih 10 minuta, gde su odigrali bez ikakve želje.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "CRVENO-BELA KAZNENA EKSPEDICIJA: Zvezda PONIZILA Budućnost u Podgorici i otišla u finale ABA lige"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*