TREĆI TRIJUMF U NIZU: Partizan pobedio Radnički i ostao u trci za drugim mestom!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana na svom stadionu pobedili su ekipu Radničkog 1923 u petom kolu plej-ofa Superlige Srbije sa 2:1.

Odlučujuće golove za crno-bele postigli su Kvinsi Menig u 41. i Rikardo Gomeš u 56. minutu, dok je jedini gol za Radnički iz Kragujevca postigao bivši fudbaler Crvene zvezde Luka Milunović u 44. minutu.

 


Nakon ove pobede crno-beli još uvek imaju teoretsku šansu da se plasiraju u Ligu šampiona, ali su im za to potrebni kiksevi TSC-a i Čukaričkog.

Partizan je sada još uvek na 4. mestu na tabeli Superlige Srbije sa 67 bodova, dok je Radnički na 8. mestu sa 41 bodom.

Crno-beli su od samog starta igrali dobro, a prvu šansu su stvorili u 13. minutu, kada je Bibras Natho poslao loptu u prostor, ali do nje nije stigao Rikardo.

U kratkom periodu dvojica vezista Radničkog završila su na travi, pa je igra u 17. minutu bila prekinuta. Crno-beli su nastavili da napadaju, lopta je stigla do Nemanje Jovića koji je šutirao, ali je njegov pokušaj bio izblokiran.

Navijači Partizana su zatim imali veoma emotivnu poruku za majku svog nekadašnjeg trenera Aleksandra Džikića, Milku, koja je preminula 9. maja.

Ona je bila velika navijačica Partizana i redovan posetilac mečeva tima iz Humske. Samo nekoliko minuta kasnije Menig je postigao efektan gol za vođstvo crno-belih.

Ipak, ono nije trajalo dugo i Milunović je samo tri minuta posle toga izjednačio.

Partizan je imao inicijativu i od starta drugog dela, a ona se isplatila u 56. minutu kada je nakon centaršuta Danila Pantića Rikardo sjajno reagovao glavom i doneo prednost svom timu.

Fuseni Dijabate je u 66. minutu završio sjajnim lobom akciju Partizana, ali je njegov gol poništen zbog sumnjivog i minimalnog ofsajda.


Crno-beli su od tog momenta znali da drže loptu u svojim nogama, nisu dopuštali Radničkom da zapreti ozbiljnije i mirno su meč priveli kraju.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "TREĆI TRIJUMF U NIZU: Partizan pobedio Radnički i ostao u trci za drugim mestom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*