SPEKTAKL U BANJALUCI: Čudesan preokret Lajovića za veliko finale!

Dušan Lajović se plasirao u finale Srpska opena u Banjaluci pobedom nad sunarodnikom Miomirom Kecmanovićem.

Meč dva Srbina je trajao tri seta, ali i više od tri časa igre, da bi na kraju odlučila igra nerava koja je bila na strani Lajovića – 4:6, 7:6, 6:4.

 


On će u velikom finalu u nedelju igrati protiv Andreja Rubljova, Rusa koji je ranije tokom dana bio ubedljiv protiv Aleksa Molčana sa 6:2, 6:4.

Rubljov je prethodne sedmice osvojio Masters u Monte Karlu i imaće ulogu favorita u finalu koje se igra u nedelju od 14.00.

Sa druge strane, Lajović će posle skoro četiri godine igrati u nekom finalu ATP turnira.

Interesantno, na putu ka jedinoj tituli u karijeri, u Umagu, Lajović je savladao upravo Rubljova.

Iako su mnogi očekivali Novaka Đokovića sa jedne strane mreže u ovom srpskom derbiju, njega nije bilo zahvaljujući Lajoviću koji je ostvario pobedu nepuna 24 sata nakon tog velikog iznenađenja koje je priredio.

Međutim, ovog popodneva nije od početka bio na tom nivou i rano je izgubio servis, ali ga je odmah vratio za uvodnih 3:3.

Ipak, ponovo je Kecmanović napravio brejk i potom vrlo rutinski odservirao za vođstvo u setovima.

 


Lajović je pokazao reakciju na startu drugog seta, ali nije uspeo da potvrdi brejk i povede sa 3:0. Umesto toga Miomir je poravnao na 2:2, a u devetom gemu je još jednim brejkom došao do prilike da servira za finale.

Ali, stegla mu se ruka i nije uspeo u tome, te se Lajović spasao i kasnije svoju šansu potražio u taj-brejku.

Uspeo je i da je pronađe tamo, te je posle više od dva sata tenisa treći set morao da donese odluku o srpskom finalisti na Srpska openu.

U pravoj reviji brejkova gledali smo neverovatan tenis dvojice odličnih srpskih igrača, a na kraju je za nijansu smireniji i, pre svega, manje umoran, bio Dušan Lajović.

Iako je Kecmanović fenomenalnim poenom stigao do brejka i 4:4, u narednom je već posustao, pa je Lajović sigurnim servisima ipak ušao u finale u Banjaluci.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "SPEKTAKL U BANJALUCI: Čudesan preokret Lajovića za veliko finale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*