GROBARI SE NADAJU: Partizan dobija SJAJNO pojačanje?

FOTO; ABA liga/Dragana Stjepanović

Makedonski plejmejker Nenad Dimitrijević (25) trenutno nastupa u Uniksu, ali ne krije želju da jednog dana zaigra u voljenom Partizanovom dresu.

Sjajni košarkaš je tokom karijere nastupao za Huventud i Valensiju, iz koje je i otišao na pozajmicu u Kazanj.

Dimitrijević je u intervjuu za „Mozzartsport“ otkrio od kada datira njegova ljubav prema crno-beloj boji.

 


– Išao sam kao klinac da gledam utakmice Partizana. Bio sam na četvrtoj utakmici protiv Makabija 2010, kada su otišli na fajnal-for Evrolige. Često me je tata vodio, dobro se sećam. Naravno, sad više nisam strastven navijač, što je normalno jer sam profesionalni sportista. Nekad sam bio lud za Lebronom, samo sam želeo da on osvoji prsten u NBA. Sad me to ne dotiče toliko. Drago mi je kad Partizan pobedi, ali ne skačem kao što je to bilo kad sam bio mali. Mada, kad se setim – lepe su uspomene. Čuvam i dalje fotografije. Deda mi je bio lud za Partizanom, posle i tata, stric… Nisam mogao ni da biram. A još je i Bo Mekejleb igrao posle za Makedoniju. Tako da nas je i to povezivalo – rekao je on.

Dimitrijević se nada da će dobiti priliku da bude deo Partizana.

– Želim barem jednu sezonu u karijeri da odigram u Partizanu. Da osetim tu atmosferu i navijače. To mi je cilj. Ne znam kada, znam da će sve biti kako mora. Ali, jednom želim to da osetim, pre nego što se budem penzionisao.

On se odlično poznaje i sa trenerom srpskog velikana Željkom Obradovićem.

– Upoznali smo se u Badaloni. Kada je posle PAO uzeo slobodnu godinu, došao je da živi tamo. Njegov sin Đorđe je trenirao u Huventudu, družili smo se. Bio sam kod njih kući, tad sam upoznao Željka. Zapavo, prvi put sam ga sreo u dvorani, on je došao da pokupi Đorđa, ja sam prolazio… Imao sam 14 godina. Rekao sam: Ja sam Neno. On je rekao: Znam, znam.. Bio je baš fin i iznenadio me.

 


Partizan i Uniks sastali su sa na pripremnom turniru uoči starta sezone, a Dimitrijević je voljenom klubu ubacio čak 30 poena.

– Bilo je specijalno. Na nekim utakmicama se tako poklopi, osećaš da možeš sve, da te niko neće sačuvati – iskreno će Makedonac.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "GROBARI SE NADAJU: Partizan dobija SJAJNO pojačanje?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*