MUK U PIONIRU: Alba šokirala Zvezdu, TOP 8 je miljama daleko

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Albe u hali „Aleksandar Nikolić“ sa 87:72 u meču 25. kola Evrolige.

Katastrofalan šut za tri poena (5/28) i potpuna dezorganizacija u igri koštali su tim Duška Ivanovića večeras i udaljili ga od mesta koje vodi u Top 8.

Najbolji igrač na utakmici bio je bek Albe Mamadu Lo sa 24 poena, dok su u Zvezdi efikasniji od ostalih bili Petrušev sa 14 i Nedović sa tri poena manje.

Zvezda je posle ovog poraza na skoru 11-14, dok je Alba upisala sedmi trijumf.

Izuzetno dobro u odbrani Zvezda je igrala na startu utakmice. Gosti su teško pronalazili rešenja u napadu, dok su crveno-beli u napadu profitirali od trojke Dobrića, asistencija Nedovića i sjajnih zakucavanja Petruševa. Kada se njima trojkom priključio Ivanović domaći su stigli do prve dvocifrene prednosti (20:10). Do kraja prve deonice ostala je ista razlika – 25:15.


Druga četvrtina bila je slabija za tim trenera Duška Ivanovića. Sve je počelo nesportskom ličnom greškom Mitrovića, koju su gosti iskoristili da vrate jednocifren minus. Nije prošlo puno vremena, a sudije su uzvratile istom merom na drugoj strani i kaznili Loa koji je napravio faul nad Markovićem. Zvezda je ubrzo trojkom Vildoze stigla do maksimalnih +12 (32:20).

Činilo se tada da bi crveno-beli mogli da prelome utakmicu i pre kraja prvog poluvremena, ali su gosti uspeli da se vrate u igru najviše zahvaljujući raspoloženom Olindeu koji je prvih 20 minuta završio sa 11 poena. Na kraju prvog dela bilo je 44:39.

Prva četiri poena u drugom delu postigao je Lamers i doveo svoj tim na samo poen zaostatka, a Smit dvojkom doneo potpuni preokret, te je Ivanović ekspresno morao da zatraži tajm-aut, nakon kojeg je Petrušev pogodio trojku, ali je Lo košem uz faul brzo preokrenuo.

Tražila je Zvezda pravi ritam, uspela da stigne do poena preko Mitrovića i Ivanovića, ali je Lo uzvraćao sa druge strane, te su se ekipe smenjivale u vođstvu. Zanimljivo, Alba je prvi faul u drugom poluvremenu napravila tek u osmom minutu. Nedović je iskoristio slobodna bacanja i poravnao na 59:59, a Lazarević dvojkom doneo novu prednost domaćinu. Forsirao je Nedović šut za tri poena, a posle novog promašaja Zvezdin bek bio je na 1/7, a crveno-beli u poslednju četvrtinu ušli sa poenom prednosti (61:60).

Sikma je do prvih poena na meču stigao tek na startu poslednje deonice, Nedović nastavio da promašuje trojke, a Alba posle pogođenih „penala“ Vetcela imala tri poena viška (64:61). Crveno-beli su nastavili da pokušavaju šutem sa distance, dve trojke je promašio Vildoza, a Alba preko Smita dodatno povećala prednost, što je nateralo Duška Ivanovića da zatraži tajm-aut.

Ni to nije pomoglo Zvezdi, Vildoza je u dva uzastopna napada izgubio loptu, a gosti to iskoristili zakucavanjem Proćide i poenima Lamersa za velikih +9 (70:61) na 6:55 do kraja meča.

Tek posle četiri minuta igre u četvrtoj četvrtini Zvezda je stigla do prvih poena i to preko Dobrića, koji je vezao četiri poena, ali je raspoloženi Lo sa dve trojke zaustavio nalet domaćina i doneo Albi maksimalnih +12 (77:65) u završnici meča.

Pokušavali su crveno-beli da pogode trojku po svaku cenu, ali im to nikako nije uspevalo, a utakmica im je „klizila“ iz ruku. Kada je Smit na dva i po minuta do kraja pogodio za +13 (81:68) sve je bilo rešeno.

Be the first to comment on "MUK U PIONIRU: Alba šokirala Zvezdu, TOP 8 je miljama daleko"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*